Spruitjessalade met granaatappel

Spruitjessalade met granaatappel

Spruitjessalade met granaatappel

Sinds ik uit heb gevonden hoe je gemakkelijk een granaatappel ontleedt ben ik er dol op. De smaak vond ik natuurlijk altijd al lekker, maar op de een of andere manier kreeg ik het telkens voor elkaar slechts de helft van de pitjes uit de granaatappel te krijgen en toch helemaal onder de roze spetters te zitten.. (inclusief alles in een straal van 1 meter rondom mij)

Wil je ook weten hoe je wél op een handige manier een granaatappel open maakt? In dit filmpje zie je hoe. (en ja, het is écht heel makkelijk) In principe was roosteren mijn favoriete manier om spruitjes te bereiden, voor dit recept besloot ik het eens anders te doen en dat was een succes!

De salade is heel licht bitter, maar dit wordt mooi opgevangen door het zoete van de pompoen en de granaatappel. Wat verse munt maakt het lekker fris. Zeker de moeite waard om te proberen voor wie niet van spruitjes denkt te houden.

Spruitjessalade met granaatappel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Spruitjes - 400g
  • Pompoen - 300g, in blokjes
  • Kokosolie - 2 el
  • Granaatappel - 1 stuk
  • Munt - 4 el, vers
  • Extra vierge olijfolie - 3 el
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de pompoenblokjes met 1 el vloeibare kokosolie en spreid ze uit over de bakplaat.
  3. Rooster de pompoen in 10-12 minuten zacht en gaar.
  4. Was de spruitjes, snijd de onderkant eraf en verwijder de buitenste blaadjes. Hak de spruitjes fijn.
  5. Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de gehakte spruitjes 2 minuten al omscheppend aan.
  6. Open de granaatappel en haal de pitjes eruit.
  7. Combineer de geroosterde pompoen, spruitjes en granaatappel in een kom en schep de munt en olijfolie er doorheen. Eet smakelijk!
 

Comments 5

  1. De kleuren en ingrediënten maakten mij enthousiast en heel nieuwsgierig…..Toen het op tafel kwam hadden we nog heel even wat twijfels, zou het echt wel lekker zijn? De salade was binnen tien minuten schoon op en…..was heerlijk verrassend!

  2. Die vloeibare kokosolie, ik ken alleen de harde variant moet je die eerst vloeibaar maken of bestaat er een vloeibare variant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.