Venkel met sinaasappel en dille

Venkel met sinaasappel en dille

Na voor de zoveelste keer venkel te hebben gekocht en eigenlijk niet zo goed te weten wat ik er mee moest doen (behalve opeten natuurlijk) besloot ik mijn creativiteit er eens op los te laten. Inmiddels heb ik venkel al leren waarderen; eerst hield ik er niet zo van, maar tegenwoordig vind ik het zelfs lekker. Rauw in salades kende ik al, gewokt kende ik al en ook mijn venkel roosteren in de oven had ik al geprobeerd. Tijd om het eens op een andere manier te doen dus!

Na enig wikken en wegen besloot ik het simpel te houden; venkel heeft tenslotte al een unieke smaak dus dat heeft niet veel extra’s meer nodig. Een sinaasappel en een restje dille in de koelkast boden de ultieme uitkomst en zo ontstond dit recept voor gestoofde venkel met sinaasappel. Heerlijk zomers! (ondanks dat het half maart is, heb ik ‘besloten’ dat het al min of meer zomer is; optimisme is ook een vak!)

Venkel met sinaasappel en dille

Venkel met sinaasappel en dille
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Venkel - 2 knollen
  • Kokosolie - 1 el
  • Sinaasappel - 1, sap en rasp
  • Dille - 3 el, vers
Bereiding
  1. Was de venkel en snijd de droge onderkant eraf (ca. 3-5 mm, niet teveel!). Snijd beide venkelknollen vervolgens in 8 parten zoals op de foto; zo vallen ze tijdens het bakken niet uit elkaar.
  2. Verhit de kokosolie in een diepe koekenpan en bak hierin de venkelparten 2 minuten aan op middelhoog vuur. Draai ze om en schenk er het sinaasappelsap bij, samen met 75 ml water.
  3. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de venkel in 10-12 minuten zacht stoven.
  4. Garneer met het sinaasappelrasp en verse dille. Eet smakelijk!
 

Venkel met sinaasappel en dille

Comments 3

  1. Heerlijk recept ik braad ze om en om tot er een mooi kleurtje ontstaat. Maak de sinaasappelsaus apart en giet het over de venkel , dille en wat ander groen erover klaar en smullen maar

  2. juist gemaakt super recept dank u wel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.