Venkelpuree

Venkelpuree

Venkelpuree-small

Deze week hadden we venkel in ons groentepakket, dat is hier in huis nooit echt een favoriet. We lusten alles, maar hebben natuurlijk wel zo onze voorkeuren. Weggooien, daar doen we niet aan, dus dat was voor mij weer een uitdaging om toch iets lekkers met die venkel te maken.

Het is gelukt! Door deze venkelpuree vind ik het he-le-maal niet erg om venkel te eten. Ook mijn vriend zag de bui al hangen; zijn gezicht toen de venkel uit de oven kwam sprak boekdelen, maar hij heeft de puree met smaak opgegeten!

Zeker in combinatie met gebakken witvis was de venkelpuree erg geslaagd. De dille en appelazijn verfijnen de smaak van de venkel nog wat en door het in dierlijk vet te roosteren krijgt het een lekker karakteristieke smaak. Houd je daar niet van? Kokosolie is ook een prima optie!

Venkelpuree
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Venkel - 3 stuks
  • Knoflook - 4 tenen
  • Ganzenvet - 1 el (ander dierlijk vet of kokosolie kan ook)
  • Appelazijn - 2 tl (citroensap kan ook)
  • Dille - 2 el, vers, fijngesneden
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  2. Was de venkel, verwijder ca. 1 cm van de onderkant en snijd ze in reepjes. Leg de reepjes op de bakplaat, samen met de gepelde knoflooktenen.
  3. Verdeel het ganzenvet over de venkel en knoflook en hussel het met de hand door elkaar zodat alle groenten een laagje vet hebben.
  4. Bak de venkel en knoflook in 35 minuten zacht.
  5. Doe de groenten in een kom en pureer de venkel en knoflook met de staaf mixer tot een gladde
  6. puree.
  7. Roer de appelazijn, dille, peper en zout door de puree en serveer.
Deze puree is lekker bij een stuk gebakken witvis!
     

    Comments 3

    1. Ganzen- en eendenvet? Loop enthousiast je website door om me in te lezen mbt overstappen op paleo. Maar onbekend Hoe ik hieraan kom…

      1. Post
        Author

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.