Warme bietensalade

Warme bietensalade

Warme bietensalade-small

Geen zin in gekookte bietjes? Roosteren is een simpel alternatief, en dat hoeft helemaal niet lang te duren. Bovendien krijgen de bietjes op deze manier een net wat andere smaak; ze worden lekkerder. In deze warme bietensalade komen ze helemaal tot hun recht, vooral in combinatie met de frisheid van de balsamicoazijn.

Tijdens het roosteren van de bieten, kun je de rest van de salade maken. Bak de uitjes en shiitakes en breng op smaak. Heerlijk met wat ringetjes bosui en klaar is je lauwwarme salade met geroosterde biet!

Warme bietensalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Bieten - 500g
  • Kokosolie - 2 el, vloeibaar
  • Ui - 2, groot, in dunne halve ringen
  • Shiitakes - 100g, gesneden
  • Knoflookpoeder - ¼ tl
  • Balsamico Azijn - 2 el
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak
  • Bosui - 1, in dunne ringetjes
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  2. Was de bieten goed en snijd ze in stukjes van ca. 2x1 cm.
  3. Leg de bietenstukjes op de bakplaat en besprenkel ze met 1 el van de kokosolie, hussel ze met de hand goed door zodat ze bedekt zijn met een klein laagje olie. Rooster de bietenstukjes in ca. 20-25 minuten gaar, tot ze iets beginnen te verkleuren.
  4. Maak terwijl de bietjes roosteren de rest van de salade: verhit de overgebleven kokosolie in een koekenpan en bak hierin de ui al omscheppend in ca. 5 minuten zacht op middelhoog vuur.
  5. Voeg de shiitakes en knoflook toe en bak nog 5 minuten op een iets lager vuur.
  6. Schep de bietjes in een schaal, voeg de ui en shiitakes toe en schenk de balsamico azijn eroverheen.
  7. Bestrooi ook met wat peper en zout en schep de salade een paar keer om.
  8. Verdeel over 2 borden en garneer met de ringetjes bosui. Eet smakelijk!
 

Comments 7

  1. Hoi Marinka..

    Schil jij de bieten ook voordat je ze roostert of gaat alle groente die je roostert met schil de oven in?

    Groetjes van Brenda

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.