Winterse Kip met Cranberries

Winterse Kip met Cranberries

Winterse Kip met Cranberries

Je knippert met je ogen en voor je het weet is het alweer Kerst! De afgelopen week heb ik het lekker rustig aan gedaan, of nouja.. Het huis ietwat verbouwd, een kitten geadopteerd.. Ik heb gewoon niet zo veel nieuwe recepten gekookt. Laten we het daar op houden 😉

Waarom? Omdat de Kerstdagen eraan komen! En laat ik nu net 5 dagen achter elkaar een etentje hebben, waarvan ik er 2 zelf kook. Helemaal niet erg natuurlijk (leuk juist!) maar om er voor te zorgen dat ik zeker zin zou hebben om voor die twee etentjes te koken heb ik mijn creatieve energie een beetje opgespaard. Niet dat ik heel erge culinaire hoogstandjes ga maken, maar ik wil wel zeker weten dat er lekker eten op tafel komt en niet iets wat ik zomaar in elkaar heb geflanst. Gewoon een goede maaltijd die net even anders is dan anders.

Dit gerecht zou dan ook prima bij een Kerstdiner passen: heerlijk verwarmend, maar ook fruitig en fris. Geïnspireerd door de Amerikaanse ‘stuffing’ maar dan helemaal anders.

Winterse Kip met Cranberries
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2-3
Ingrediënten
  • 100g spekblokjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 300g kipfilet, in blokjes (of kipgehakt!)
  • 1 prei, in ringen
  • 1 pastinaak, in blokjes
  • 200g cranberries
  • 1 appel, in blokjes
  • 1 el verse tijm
Bereiding
  1. Zet een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes bijna krokant.
  2. Voeg ui en knoflook toe en bak deze even mee. Bak nu de kip rondom bruin en schep vervolgens prei en pastinaak door het gerecht.
  3. Laat al omscheppend in 3-5 minuten garen.
  4. Voeg cranberries en appel toe en bak deze nog 1-2 minuten mee.
  5. Garneer met verse tijmblaadjes.
 

Comments 3

  1. Weer een heerlijk recept. Hele goeie combi met pastinaak. En de verse tijm maakte het af. Voelde me na het eten ook extra gezond 🙂

  2. Lijkt me strx lekker als lunch,als dinervoeg ik nog meer toe,bv xoete aardappel

  3. Dankjewel voor de inspiratie! Het was erg lekker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.