Zoete aardappelpasta met pancetta en mandarijn

Zoete aardappelpasta met pancetta en mandarijn

Zoete aardappelpasta met pancetta en mandarijn-2

Heb jij ook weleens zo’n echte ‘traditie’? Iets wat je gewoon elke keer eventjes doet wanneer je op een bepaalde plaats bent?

Zo gaan mijn vriend en ik wanneer we naar mijn ouders in Arnemuiden (Zeeland) rijden eigenlijk altijd naar hetzelfde tankstation. De benzine is daar een stuk goedkoper, maar het is ook een soort uitje geworden. Gaan we naar Zeeland, dan gaan wij even langs tankstation De Meeuw. Ze verkopen daar ook wat streekproducten: Zeeuwse appels, Zeeuwse peren, Zeeuwse eieren, noem het maar op. De laatste keer kon ik het écht niet laten om daar even wat van mee te nemen.

Een zak appels en een kist (overduidelijk niet Zeeuwse) mandarijnen. Terug thuis kwamen we erachter dat die kist mandarijnen maar liefst 2,3 kg inhoud bevatte en dan ga je je toch een beetje afvragen hoe je zo’n enorme hoeveelheid mandarijnen op krijgt voordat ze beschimmeld zijn. Vandaag ben ik in ieder geval begonnen ze in deze lekkere pasta te stoppen. Niet echt een combinatie die je zou verwachten, maar qua smaak echt heerlijk! In combinatie met een lekker stuk pancetta maak je dit gerecht in een handomdraai! Je hebt zelfs maar 5 ingrediënten nodig!

Zoete aardappelpasta met pancetta en mandarijn
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 160g pancetta (of gerookte spekblokjes)
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 500g zoete aardappel
  • 2 mandarijnen, in partjes
  • 2 el verse basilicum, fijn gesneden
Bereiding
  1. Was de zoete aardappels en maak er met behulp van een spiraalsnijder lange pastaslierten van. Zet dit even apart.
  2. Snijd de pancetta in kleine blokjes en bak deze zacht uit in een hapjespan.
  3. Bak de knoflook een minuutje mee en voeg vervolgens de zoete aardappelpasta toe.
  4. Bak de pasta al omscheppend in 3-5 minuten beetgaar.
  5. Schep de partjes mandarijn door het gerecht en garneer met de basilicum.
Zoete aardappelpasta met pancetta en mandarijn

Comments 11

  1. Waarmee maak je die slierten van zoete aardappel? Past niet in spirelli denk ik, en eet je de zoete aardappel bijna rauw?

    1. Post
      Author

      Wanneer je de slierten maakt staat in het recept 🙂 Een grote spiraalsnijder (van Lurch bijv.) kan prima een zoete aardappel aan. Het blijft zeker niet rauw; een zoete aardappel heeft een veel kortere gaartijd dan een gewone aardappel.

  2. Kun je bij dit gerecht ook tomatensaus zelf maken en dan over de zoete aardappel spaghetti doen? Ipv de mandarijnen? ☺️

    1. Post
      Author
  3. Dit klinkt heerlijk. Alleen blijft als ex vegetarier (20 jaar geweest nu 2 jaa rniet meer) varkensvlees me tegen staan. Heb je hier een alternatief voor? Mag wel vlees zijn hoor. Maar liefst dus geen varken.
    Dank je wel alvast.
    Manou

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.