Luxe Paleo Pastasalade met Gebakken Kip

Luxe Paleo Pastasalade met Gebakken Kip

Luxe Paleo Pastasalade met Gebakken Kip

Is dat nu echt… Pasta??

Ja! Paleo Pasta om precies te zijn. Gaaf hé?? Als jij zo iemand bent die eigenlijk echt niet zonder pasta wil leven, dan is dit een geweldige oplossing. Pasta die écht naar pasta smaakt (echt waar!) maar dan zonder granen en helemaal Paleo-proof.

Ik had zelf nooit gedacht dat dat überhaupt mogelijk was, maar het kan dus wel! Ik was dan ook heel enthousiast toen ik deze Kastanje Fusilli van The Other Pasta mocht proberen 😀 Het smaakt echt zo erg naar pasta dat ik haast niet kan geloven dat het binnen het Paleo voedingspatroon past.

Naast pasta met kastanje, zijn er ook varianten met zonnebloempitten, lijnzaad of sesamzaad. Allemaal even lekker 🙂

Dat vroeg natuurlijk ook om een lekker recept: een pastasalade die ook nog eens vol zit met groenten. Lekker verse veldsla erbij, wat bietjes, radijskiemen, avocado en goed gebakken kipfilet. Echt genieten!

Deze salade at ik op tijdens een wandeling van 23km, een perfecte lunch om mee te nemen 😀

Mijn vriend heeft soms van die dagen dat hij onbeperkt honger heeft (dat kennen we allemaal wel denk ik) en dan maakt hij vaak wat van deze pasta voor zichzelf als extra maaltijd. Heerlijk vindt hij dat! Blikje vis erdoor, wat verse kruiden, wat groenten erbij en je bent klaar. En het vult ook nog eens goed.

De pasta’s van The Other Pasta zijn onder andere verkrijgbaar bij Paleo-Store.nl en misschien ook in een winkel bij jou in de buurt. Houd de facebookpagina van The Other Pasta in de gaten voor meer informatie over verkooppunten, lekkere recepten én hun nieuwste Paleo producten.

Luxe Paleo Pastasalade met Gebakken Kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 300g kipfilet
  • 1 el kokosolie
  • ½ tl komijnzaad
  • peper en zout
  • 100g Kastanje Fusilli (of andere Paleo pasta)
  • 1 liter water
  • 35g veldsla
  • 300g gekookte rode biet, in blokjes
  • 1 rijpe avocado, in plakjes
  • 50g radijskiemen
  • 4 el verse peterselie
  • 4 el extra vierge olijfolie
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet rondom goudbruin. Bestrooi met komijn, peper en zout en laat vervolgens zachtjes garen op een laag vuur.
  2. Breng in de tussentijd het water aan de kook.
  3. Voeg de fusilli toe aan het kokende water, zet het vuur meteen uit, doe een deksel op de pan en laat de pasta in 6 minuten beetgaar worden. Giet de pasta daarna af.
  4. Verdeel de pasta, veldsla, rode biet, avocado en radijskiemen over 2 borden.
  5. Besprenkel met olijfolie en garneer met de verse peterselie.
  6. Snijd de gebakken kip in plakken en leg deze op de salade.
 

Comments 4

  1. Hoi Marinka, ik ben erg benieuwd! Is de pasta al te koop en zo ja waar? Hollandpharma?

    1. Post
      Author
  2. Hi Marinka, ben op zoek naar de voedingswaarden van deze bijzondere pasta, maar kan ze nergens vinden, kan jij me eraan helpen? Zou graag willen zien dat ze idd laag zijn in koolhydraten. Groet, Lila

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.