Makreelsalade met Blauwe Bes Balsamico Vinaigrette

Makreelsalade met Blauwe Bes Balsamico Vinaigrette

Makreelsalade met Blauwe Bes Balsamico Vinaigrette

Een salade blijft één van mijn favoriete maaltijden. Het is makkelijk, snel klaar te maken en je kunt er min of meer eindeloos mee variëren. En vooral: een salade is heerlijk! Behalve wanneer je dag in dag uit dezelfde salade maakt en deze met steeds langer wordende tanden weg zit te werken natuurlijk (ben je nu echt een konijn geworden..?). Kortom: op zo’n moment is het tijd voor variatie in je salade en dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Variatie in je salade

Verander bijvoorbeeld de groenten die je erin stopt, kies voor andere proteïnen, voeg eens wat fruit toe of maak een dressing die je normaal niet zou maken. Ook wat betreft de toppings kun je echt alle kanten op. Wanneer ik het bijvoorbeeld beu ben om -alweer- garnalen te eten op mijn salade

Dressing

Ikzelf vind een nieuwe dressing sowieso heel veel verschil maken wanneer het op een salade aankomt. Olijfolie met appelazijn of balsamico azijn is tenslotte echt wel lekker en kan de ingrediënten juist laten spreken, maar soms wil je gewoon iets anders. Of dat nu een vinaigrette is of een wat meer romige dressing. In onderstaand recept heb ik eigenlijk vrij simpele groenten gecombineerd met gerookte makreel en dan een super frisse dressing met blauwe bessen als basis – een blauwe bes balsamico vinaigrette.

Verse bessen zijn natuurlijk ook erg lekker op een salade, maar door ze juist in een dressing te verwerken halen ze in één klap de hele salade op. Echt het proberen waard!

Het recept – Makreelsalade met vinaigrette

Makreelsalade met Blauwe Bes Balsamico Vinaigrette
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
 • 2 kroppen mini romaine sla, gesneden
 • 150g wortelrasp
 • 10 radijsjes, in plakjes
 • 200g gerookte makreel
 • 50g blauwe bessen
 • 4 el verse basilicumblaadjes
 • 6 el extra vierge olijfolie
 • 2 el appelazijn
 • 2 tl balsamico azijn
Bereiding
 1. Verdeel de sla, wortelrasp, radijs en makreel over twee borden.
 2. Combineer in een pot of maatbeker de blauwe bessen, basilicum, olijfolie, appelazijn en balsamico azijn en pureer met een staafmixer tot een gladde vinaigrette.
 3. Serveer de salade met de vinaigrette.
 

 

Comments 1

 1. Pingback: Paleo AIP Zomergerechten Round-up | PA-PA-PALEO!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.