Instant Paleo Pap - Porridge

Instant Paleo Pap (Porridge) + PREVIEW Paleo Ontbijt en Paleo Slowcooker

Eindelijk!! Mijn nieuwe boeken zijn binnen 😀 Ik had er werkelijk niet blijer mee kunnen zijn.

Het was even wat sjouwwerk (1100 kilo, naar de 2e verdieping van ons appartementencomplex, gelukkig wel met een lift) maar dan heb je ook wat. Vooral veel spierpijn. Een paar blauwe plekken. En ook heel veel mooie nieuwe boeken 😉

Heb je deze boeken nog niet besteld en twijfel je of deze boeken iets voor jou zijn? Bekijk dan onderstaand filmpje even! Ik geef je daarin een leuke preview van beide boeken, met nog wat extra uitleg.

En natuurlijk kon ik het ook niet laten om een lekker, nieuw recept voor je te maken. Dit ontbijtje staat NIET in mijn nieuwe boek (ik wil juist dat de recepten in mijn boeken exclusief zijn) maar is echt wel een aanrader.

Zou het namelijk niet handig zijn als je alvast een pot Paleo ontbijt-mix kon maken? Iets wat je gewoon op voorraad kunt hebben zodat je elke dag je favoriete ontbijt kunt maken. In slechts 5 minuten!

Ideaal toch?

Instant Paleo Pap - Porridge

Daarom heb ik precies zo’n mix bedacht. Uit onderstaand recept kun je ongeveer 4-5 porties halen (afhankelijk van je eetlust ;-)). Het enige wat je hoeft te doen is ’s ochtends 1 portie afwegen. Daarna voeg je wat kokos- of amandelmelk toe, of gewoon water, eventueel en theelepeltje ghee erbij. Dat geheel verhit je in een steelpannetje tot het in dikt. Et voilá. Een lekker ontbijt.

Qua toppings kun je natuurlijk alle kanten op. Wat fruit is er lekker bij natuurlijk. Denk aan een appeltje met extra kaneel. Of zelfs geraspte wortel en wat rozijntjes voor een carrot cake-effect! Je kunt het zo uitgebreid maken als je wilt.

Instant Paleo Pap (Porridge)
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4-5
Ingrediënten
Ontbijtmix
  • 50g gebroken lijnzaad
  • 45g amandelmeel
  • 45g chufameel
  • 35g pompoenpitten
  • 30g chia zaad
  • 30g kokosrasp
  • 2 tl speculaaskruiden
Extra
  • 200 ml kokosmelk, amandelmelk of water
  • 1 tl ghee (optioneel)
Bereiding
  1. Meng alle ingrediënten in een glazen pot en schud goed door elkaar.
  2. Weeg 50 gram van het mengsel af in een steelpannetje en voeg 200 ml kokosmelk, amandelmelk of water toe. Plus een theelepel ghee wanneer je dat lekker vindt. Roer goed door elkaar.
  3. Verhit het mengsel op laag vuur en blijf voortdurend roeren tot het een dikke pap is geworden. Het mengsel hoeft hiervoor niet te koken.
  4. Haal de pan meteen van het vuur, schenk het geheel in een schaaltje en serveer met je favoriete toppings.

Ben je op zoek naar nog veel meer lekkere ontbijtrecepten? Bekijk dan mijn nieuwste boek Paleo Ontbijt, met daarin maar liefst 70 heerlijke Paleo ontbijtjes voor elke dag.

Comments 39

  1. Het lijkt mij en lekker recept maar wat is chufameel en ik ben de enige die pap eet maar kan ik dit maken en dan de rest bewaren in de koelkast ??

    Groeten,
    Mariella.

    1. Post
      Author

      Chufameel vind je bij http://www.ChufaNederland.nl 🙂
      Het handige van deze pap is dat je alle ingrediënten door elkaar mixt in een pot; die pot kun je gewoon op het aanrecht of in een kast bewaren. Pas vlak voor je gaat ontbijten weeg je een deel van het mengsel af en voeg je wat kokosmelk toe, verhit je het, enzovoorts. Je kunt dus gewoon 1 portie tegelijk maken.

    1. Post
      Author

      Ja, dan heb ik het altijd over een blik kokosmelk (of een pak van de toko), niet die kokos ‘drink’ waar bijna geen kokos in zit van de supermarkt..

  2. Hoi Marinka,

    Gisteren je sloowkocker boek ontvangen, wat ziet dat boek er geweldig uit, met heerlijke recepten.
    echt mijn complimenten hiervoor.

    1. Post
      Author
  3. ik heb gisteren je boek slowcooker ontvangen. wow ziet er echt mooi uit. Mijn complimenten Marinka en je crew!!

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

      Nee, je kunt het niet vervangen 🙂 Maar je kunt het o.a. via Paleo-Store.nl bestellen of PuurMieke.nl en misschien hebben ze het zelfs al in de natuurwinkel (of kunnen ze het voor je bestellen)

  4. Dat ziet er heerlijk uit Marinka!

    Moet je chiazaad nog 20 minuten laten weken of gaat dat vanzelf als je alles op het vuur zet?

    Ik heb net je ontbijt en slowcoocker kookboeken besteld. Ben erg benieuwd!

    1. Post
      Author
  5. Leuke video, grappig dat je de katten voorbij ziet schuiven 🙂 Slowcookcerboek is besteld, ben erg benieuwd!

  6. Zou dit ook geschikt zijn voor een kindje van (net) 2 jaar? Ze ontbijt nu altijd met havermoutpap, maar dit lijkt me een mooie vervanging?

    1. Post
      Author
  7. Mag er ook heel lijnzaad gebruikt worden of is gebroken beter, en zo ja waarom 🙂
    Lijkt me een heerlijk recept, morgen proberen.

    Groetjes, Helma

    1. Post
      Author
  8. Je slowcooker boek voor mijn verjaardag gekregen. Ben er zo blij mee!!!! Wat een lekkere recepten!!!

  9. Hoi Marinka, wat is de eigenschap van chufameel waardoor het niet vervangen kan worden door iets anders?

    1. Post
      Author

      Het neemt een bepaalde hoeveelheid vocht op, bevat een bepaalde hoeveelheid koolhydraten, enzovoorts. Dit is compleet anders dan de ‘standaard’ Paleo meelsoorten zoals noten-/zadenmeel en kokosmeel en je kunt het dus niet zomaar vervangen.

  10. Hoi Marinka,
    Ik heb dit gemaakt met amandelmelk en kokosolie ipv ghee. Erg lekker!
    Mijn toppings waren blauwe bessen en walnootjes. 😃

    1. Post
      Author
  11. Chufameel/tijgernotenmeel is ook te koop bij Holland & barret voorheen de tuinen en nu in de aanbieding…ook amandelmeel…3 halen 2 betalen!

  12. Lijkt me heel lekker om op mijn werk te nemen als ontbijt, maar ik heb daar alleen een magnetron. Zou ik de kokosmelk/amandelmelk kunnen verhitten en dan bij het mengsel doen? In plaats van langzaam opwarmen.

  13. Bij kokosmelk bedoel je een blik maar bij amandelmelk bedoel je neem ik aan gewoon zo’n literpak : maar dat ik toch vele malen dunner dan kokosmelk uit blik? Krijg je dan niet een heel andere pap of dien je dan niet de hoeveelheden aan te passen?

  14. Beste Marinka,

    Amandelen zijn niet aan mij besteed, hier ben ik zwaar allergisch voor. Waar kan ik deze noot/ melk/ meel/ schaafsel etc. het best voor vervangen?

    Dank je vast voor je antwoord.

    Groetjes Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.