Pompoenstamppot met Chipolataworstjes

Herfstig, kruidig en hartverwarmend. Deze paleo pompoenstamppot met een vleugje za’atar en sappige chipolataworstjes is pure comfortfood. Een gezonde, smaakvolle maaltijd die perfect past bij koude dagen, boordevol groenten en warme specerijen.

Pompoenstamppot met Chipolataworstjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 500 g pompoen, geschild en in blokjes
  • 200 g pastinaak of bloemkool (voor extra smeuïgheid, optioneel)
  • 2 el olijfolie of ghee
  • 1 el za’atar-kruidenmix (zonder toevoegingen)
  • 4 paleo-vriendelijke chipolataworstjes (zonder granen of suiker)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering
Bereiding
  1. Kook de pompoenblokjes (en pastinaak indien gebruikt) in licht gezouten water in ca. 15 minuten zacht. Giet af en laat even uitstomen.
  2. Pureer de pompoen met een stamper of vork. Voeg olijfolie of ghee, knoflook, za’atar, zout en peper toe. Meng goed tot een smeuïge stamppot.
  3. Bak de chipolataworstjes in een koekenpan met wat olie op middelhoog vuur in ca. 8–10 minuten gaar en goudbruin.
  4. Schep de pompoenstamppot op borden, leg de chipolataworstjes erbovenop en garneer met verse peterselie.
 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.