Gevulde Aubergine

Gevulde aubergine

Gevulde Aubergine

Deze gevulde aubergine is ontzettend makkelijk om te maken. Helemaal vrij van granen, zuivel en geraffineerde suikers, maar wel vol van smaak.

Het grote voordeel van dit gerecht is dat je meteen een extra portie groenten binnenkrijgt. In tien minuutjes heb je het al voorbereid, daarna doet de oven het werk. Ideaal voor een doordeweekse dag, maar ook heerlijk bij een uitgebreid diner in het weekend!

Je kunt in plaats van gevulde aubergine ook gevulde courgette maken. En varieer lekker met kruiden en vullingen, je kunt er alle kanten mee op. Wat dacht je bijvoorbeeld van champignons, ui of fijngesneden wortel? Of kies eens voor kipgehakt, ook erg lekker.

Eet je liever helemaal geen nachtschades? Vervang de aubergine dan voor courgette en de tomatensaus voor mijn tomaatvrije ketchup! Deze ketchup is nachtschadevrij en AIP-proof en misschien nog wel lekkerder dan gewone tomatensaus.

Serveer de gevulde aubergine met een frisse salade.

PS. De foto is genomen voordat de aubergine de oven in ging. 😉

Gevulde aubergine
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Let op! Dit recept bevat nachtschaden
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 aubergine (courgette kan natuurlijk ook)
  • Ongeveer 100 ml gepureerde tomaten
  • 250 gram gehakt
  • 6 plakken bacon (of ontbijtspek)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de aubergine en droog deze weer af.
  3. Snij de aubergine doormidden.
  4. Hol deze ongeveer voor de helft uit zodat je voldoende ruimte hebt voor je vulling maar ook nog voldoende vruchtvlees over houdt.
  5. Besprenkel beide helften met een beetje peper en zout en verdeel de saus over beide helften.
  6. Breng de gehakt op smaak met peper en zout (en eventueel kruiden naar smaak) , verdeel in tweeën, en leg deze op de pastasaus in de aubergine.
  7. Dek de gehakt af met de bacon.
  8. Plaats de aubergine in een vuurvaste schaal en bak voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.