Ovenschotel Puur Gemak

Dagelijkse Kost – Ovenschotel Puur Gemak

Ovenschotel Puur Gemak

Terug van weggeweest, en helemaal vernieuwd! Deze Ovenschotel Puur Gemak was een van de meest bekeken recepten op Oerkracht.nl, maar met de verhuizing vond ik het recept toch niet helemaal bij EetPaleo passen. Een goede reden om het recept nog eens uitgebreid te testen, aan te passen en opnieuw te proberen. Uiteindelijk ben ik op deze variant uit gekomen en daar ben ik helemaal tevreden mee!

Want ik kan me zo voorstellen dat jij ook graag een lekkere ovenschotel maakt waar je niet urenlang voor in de keuken hoeft te staan. Zo eentje waarbij het een kwestie is van alles in de ovenschaal leggen, en de oven het werk laten doen. Eentje waar je lekker weinig afwas aan over houdt. Oh en hij moet wel goed smaken natuurlijk, want anders is het nog steeds zonde.

Daarom ben ik de keuken voor je ingedoken en ben ik uiteindelijk op dit recept terecht gekomen. Mijn vriend en ik hebben er zojuist heerlijk van genoten, en we hebben zelfs nog een portie over voor een volgende maaltijd. Misschien gaat die portie in een bakje en mee naar mijn vriend zijn werk, of eet ik ‘m op wanneer ik alleen thuis ben. Dat weet ik nog niet precies. Handig is die extra portie in ieder geval wel.

Ik ben benieuwd wat jij van deze ovenschotel vindt!
Dit recept past trouwens uitstekend in het EetPaleo Suikervrij programma.

Ovenschotel Puur Gemak
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 3
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 2 kleine courgettes, in plakken
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 400g pompoen, in parten (ongeveer een halve oranje pompoen)
  • 300g rundergehakt
  • 2 tl kerrie
  • ½ tl zout
  • peper naar smaak
  • 4 eieren, geklopt
  • Optioneel: chilipoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en vet een ovenschaal in met de kokosolie.
  2. Verdeel de plakken van 1 courgette over de bodem van de ovenschaal en strooi hier knoflook en rode uit overheen.
  3. Verdeel de parten pompoen erover.
  4. Kneed kerrie, zout, peper en eventueel chilipoeder door het gehakt en verdeel het gehakt over de pompoen.
  5. Dek af met de overige plakken courgette.
  6. Schenk de geklopte eieren over de ovenschotel.
  7. Bak het geheel in 50-55 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
 

Comments 11

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  1. Vandaag gemaakt en gegeten. De schaal ging schoon op. Erg lekkere combinatie van smaken . Ook onze meiden smulden ervan.

    1. Post
      Author
  2. Hoi Mariska,

    Uit eerdere reactie geef je aan dat je de pompoen niet hoeft te schillen. Maar de schil van een (fles) pompoen is toch helemaal niet eet baar?

    1. Post
      Author
  3. Ik had even verder moeten lezen zie ik 😉
    De pompoen in stukken snijden zonder schil was een zwaar werkje. Hahaha maar hij staat in de oven en ik ben erg benieuwd.
    Groet van Sil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.