Paleo Meal review

Review! – Paleo Meal – kant-en-klare Paleo maaltijden voor thuis

Review Paleo Meal

Hoe handig zou het zijn als je altijd en overal Paleo kunt eten? Zonder er moeilijk voor te hoeven doen. Ook als je even geen tijd hebt om te koken of om überhaupt boodschappen te doen. Als echt alleen even iets op hoeft te warmen, en voilá, een gezonde maaltijd is klaar. Kant-en-klaar Paleo dus. Mij klinkt zoiets als muziek in de oren. Want ook al is Paleo koken mijn hobby en beroep, ook ik heb weleens zo’n dag vol met afspraken waarin ik eigenlijk helemaal geen zin heb om te koken (ja, echt waar ;-)).

Maria van Rooij, oprichtster van Paleo Meal, liep tegen hetzelfde aan.

Ze wist hoe goed ze zich kon voelen door volledig Paleo te eten, ze behaalde er heel goede resultaten mee voor zichzelf. Maar zoals altijd gooit het leven weleens roet in het eten, en heb je soms gewoon geen tijd om te koken. Zou er dan niet toch ergens een kant-en-klaar maaltijd zijn die wél Paleo proof is?? Maria ging op zoek en kwam thuis van een koude kermis, zoiets was er in Nederland nog helemaal niet.

Ik word er altijd helemaal gelukkig van als ik mensen ontmoet die zich door dit soort tegenslagen niet uit het veld laten slaan. Sterker nog, Maria sloeg zichzelf keihard IN het veld! Met haar ervaring in de foodindustrie en in de logistiek & supply chain dacht ze namelijk: “dat kan IK wel opzetten!”

En dat deed ze. Paleo Meal was geboren.

Kant-en-klaar Paleo!

De allereerste service waar je kant-en-klare Paleo maaltijden kunt bestellen. Deze worden gewoon gekoeld bij je thuis bezorgd en het enige wat jij hoeft te doen is ze op te warmen. Klinkt goed, toch?

Het leukste vond ik natuurlijk dat ik ook een paar van die maaltijden mocht testen. Daar zeg ik geen nee tegen!

Dat de bezorger (gekoeld transport!) precies aanbelde op het moment dat ik in de koelkast stond te kijken wat ik eens zou gaan lunchen, vond ik nog minder erg. Ik wist wel wat ik ging eten toen ik mijn eerste Paleo Meals uitpakte. Ik mocht de Kipsaté met Gado Gado en de Courgetti Carbonara proberen. De ingrediënten van beide maaltijden waren écht helemaal Paleo, dat check ik natuurlijk altijd eventjes. In de kipsaté (pinda-vrij natuurlijk) zaten zelfs coconut aminos verwerkt!

Paleo Meal review

Getest – Kipsaté met Gado Gado en Courgetti Carbonara

Ik begon met de Gado Gado, omdat ik dat nu eenmaal heel erg lekker vind. Het gekookte eitje erbij en de cashewnootjes bovenop de saus maakten het alleen maar leuker. Het opwarmen was snel gedaan, op de verpakking staat dat het in de oven of de magnetron kan. Ikzelf heb geen magnetron (ik ben er gewoon geen fan van, al zijn er berichten dat het gebruik van een magnetron zo slecht nog niet is, dit artikel bijvoorbeeld). De oven duurde me eigenlijk iets te lang (ik had honger..) dus koos ik voor het opwarmen in de pan. Dat ging perfect! Binnen 5 minuutjes was mijn maaltijd lekker warm – nog sneller dan in de magnetron.

Paleo Meal review

De maaltijd vond ik echt heel lekker. De satésaus was perfect gekruid en paste overal echt heel goed bij.

Een dag later bevond ik mezelf alweer in een situatie waarin ik niet zo veel zin had om te koken. Alsof het toeval was. Mijn vriend had een late dienst op zaterdagavond, voor mij de perfecte tijd om de Courgetti Carbonara te testen. Ook dit gerecht warmde ik eventjes op de in pan. Eerst de saus even aanbakken tot deze warm is, daarna nog snel de courgette erdoor scheppen zodat deze niet te zacht zou worden. Perfect! Het handige is dat de saus en de groenten waren verdeeld over 2 aparte compartimenten in het bakje zodat ik het mooi in fases op kon warmen. En ook deze maaltijd was weer heel erg lekker.

Paleo Meal review - Carbonara

Het concept

Uiteraard was ik, na het proeven van deze heerlijke maaltijden, ook erg benieuwd naar de herkomst van de ingrediënten. Dit is heel duidelijk terug te vinden op de website van Paleo Meal. Ik was in ieder geval blij verrast! Het vlees is allemaal super verantwoord, vis altijd wild gevangen, groenten zo veel mogelijk biologisch. Wat wil je nog meer?

De maaltijden zijn na ontvangst nog 3 dagen houdbaar in de koelkast, dat is handig, want dan hoef je ze niet meteen in één keer op te eten. Ik vermoed zelfs dat je een aantal van de maaltijden perfect in kunt vriezen na ontvangst, zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit. Zo kun je dus gewoon een grote doos vol bestellen (en dus besparen op de verzendkosten) en kun je eventjes vooruit.

Voor ik Paleo at, had ik ook altijd wel een diepvriespizza in huis… Dus waarom nu geen Paleo Meal??

Hoe Paleo is een kant-en-klaar maaltijd?

Ik kan me goed voorstellen dat de Paleo puristen onder ons zich dit afvragen. Het concept van een kant-en-klaar maaltijd zal er in de oertijd ongetwijfeld nog niet zijn geweest. Maar we hadden toen ook geen auto’s, geen internet, geen gasfornuis en geen telefoons. We leven niet meer in grotten. Ons leven bestaat niet meer voor het grootste deel uit het verzamelen van eten om te overleven (en het daarbij ontwijken van sabeltandtijgers).

Er zijn heel erg veel mensen die juist enorm gebaat zijn bij een Paleo-proof kant-en-klaar maaltijd. Stel je eens voor: je hebt geen tijd om te koken, maar wel veel honger. Haal je dan maar een loempia met nasi (vol smaakversterkers..) of pak je een Paleo Meal? Niet iedereen wil zijn/haar leven aanpassen op het vaak in de keuken staan, maar die mensen willen wél gezond eten. Kortom: ik vind dit een super goed initiatief. Op deze manier wordt gezond eten voor heel veel meer mensen haalbaar.

Disclaimer: ik heb 2 gratis Paleo Meals ontvangen om te testen. Omdat ik er zo enthousiast over ben, heb ik besloten er een review over te schrijven. Mijn mening over dit product is uiteraard die van mezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.