Eet Paleo in 7 Stappen achter de schermen

Eet Paleo in 7 Stappen – Achter de schermen

Wat ben ik blij zeg, het boek waar ik de afgelopen 9 (!) maanden aan heb gewerkt is er nu echt! Op 20 november komt het officieel uit, maar ik heb het boek inmiddels al een aantal dagen in huis. Het leek me dan ook leuk om je een kijkje achter de schermen te geven van hoe het maken van zo’n boek er nu eigenlijk aan toe gaat. Tijdens het hele proces heb ik zo af en toe wat extra foto’s gemaakt, dus die deel ik graag met je.

Ik wilde een ontzettend praktisch boek maken, waarmee ik vrijwel iedereen kan helpen om Paleo makkelijker en leuker te maken. Voor zowel beginners als gevorderden dus.Iets waar je altijd in terug kunt kijken om nieuwe inspiratie en motivatie op te doen.

Eet Paleo in 7 Stappen achter de schermen

Tijd om dat alles op papier te zetten dus. En er ook nog een heleboel nieuwe recepten bij te maken, want ik wilde ook graag maaltijdplannen en boodschappenlijsten in het boek. Waar ik eerst dacht zo’n 100 recepten te gaan maken, werden dat er uiteindelijk ruim 160. En waar ik mijn 7 stappen eerst redelijk beknopt op papier had gezet, begon ik ook die steeds meer uit te breiden. Als ik eenmaal ergens aan begin wat ik leuk vind, heb ik de neiging om het extra grondig te doen. Ik bedacht nu eenmaal steeds meer en meer handige tips en lekkere gerechten.

Chaos in de keuken dus..

Eet Paleo in 7 Stappen achter de schermen

Het koken van alle recepten nam uiteindelijk zo’n 3 maanden in beslag. Zo’n 3 à 4 dagen per week dook ik de keuken in en kookte ik 6 tot 8 recepten per dag. Ik zette ze allemaal op de foto en vervolgens ging alles in bakjes in de koelkast of vriezer. Dit proces had sneller gekund, maar ik weiger het om gezonde maaltijden weg te gooien. Dus besloot ik ons elke week ook de tijd te gunnen om alles op te eten 🙂 (wat overigens helemaal geen straf was)

Eet Paleo in 7 Stappen achter de schermen

Begin september vond de fotoshoot voor het boek plaats. Wel een beetje spannend om mezelf op de foto in een boek te zetten. Gelukkig was de locatie (De Sprankenhof) prachtig, was het weer mooi en had ik een heel gezellig team. Fotograaf Pim Horvers en vriendin ‘stiliste’ Sandy hielpen me enorm! En echt waar, ik draag normaal dus nooit make-up. Mijn idee van ‘mijn haar doen’ is er een kam doorheen halen en hopen dat het goed valt, en als ik echt zin heb doe ik er een clipje en/of elastiekje in. Dat werkt normaal best goed, maar voor een boek moest het toch wel even goed gebeuren. Een paar shopdagen inplannen voor de juiste outfits dus en op de dag zelf werd mijn haar mooi geknipt en geföhnd en daarna werd ik mooi opgemaakt.

Eet Paleo in 7 Stappen achter de schermen

Fotograaf Pim in actie. Volgens mij hebben we die dag een paar honderd foto’s genomen. De coverfoto werd er uiteindelijk eentje waarbij de lokale boerderijkip uit mijn lunchtrommel begon te eten. Deze kip lustte ook best wel gehaktballetjes met rauwkost namelijk 😉 En ik zat daar maar te poseren en ‘hee, de kip eet mijn lunch!’.

Eet Paleo in 7 Stappen achter de schermen

Daarna kon vormgever Bruut Ontwerp weer aan de slag om het boek vervolgens (na eindeloze correctierondes) naar de drukker te sturen. Tijdens dit proces begon ik alvast met het maken van de maatlepelsetjes die ik gratis weggeef tijdens de voorverkoop.

Eet Paleo in 7 Stappen achter de schermen

En dan ineens… Is het boek er! En dan is het eigenlijk wel heel erg dik (wat ik zelf erg gaaf vind) en ontzettend mooi. Ik ben er echt blij mee! Ik moest 2 boeken uit de kast halen om deze er tussen te laten passen 😉

Eet Paleo in 7 Stappen achter de schermen

We huurden een busje om nog veel meer boeken op te halen (ruim 500!) en sjouwden die ons appartement binnen. Gelukkig hebben we hier een lift.. Elke doos weegt namelijk ruim 20kg!

Eet Paleo in 7 Stappen achter de schermen

En toen was het tijd om alles in te gaan pakken en te frankeren… De eerste 150 boeken gingen al snel de deur uit (en de overige bestelde boeken zullen heel snel volgen), gelukkig met behulp van een rolcontainer die we bij het postkantoor mochten lenen. Paleo kat Jip vond dat een mooie gelegenheid om naar buiten te glippen. Ik was heel behulpzaam met het vangen van Jip, door foto’s te nemen van de situatie 😉

Wil je meer zien van Eet Paleo in 7 Stappen? Bekijk dan onderstaand filmpje eens.

Eet Paleo in 7 Stappen is nu te bestellen via de EetPaleo Winkel, via Bol.com en via de boekhandel.

Comments 7

 1. Superrrrr! Kan niet wachten tot ik het boek binnen heb!!! Heel veel succes met de lancering!

 2. Jippie het boek is binnen.
  Wow wat mooi,een echte kookbijbel

 3. Gefeliciteerd!! Top!! Ik zal je boek zo snel mogelijk aanschaffen!! Succes en veel plezier met de lancering, gr. Josee

 4. Net het boek ontvangen en uitgepakt.
  Ziet er super uit!!
  Morgen met een kop thee op de bank lekker doorlezen en doorbladeren .Zin in ?

 5. Hoi Marinka,
  Heb het boek net binnen, kon niet wachten gelijk opengemaakt mijn eerste reactie was, wat een mooi en dik boek en leuk die maat lepeltjes ( had ik nog niet dus bedankt).
  Gelijk doorgenomen alles staat er heel duidelijk en uitgebreid in, en wat een heerlijke recepten. Gefeliciteerd het is een prachtig boek.

 6. Wat een feestje was dat toen ik het boek zag en voelde. Prachtige illustraties en naar ik zag heerlijke recepten . Bedankt Marinka.

 7. Het lijkt me een super mooi boek. Ik hoop het boek op mijn verjaardag te krijgen. Moet nog even geduld hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.