Self natuurlijk beautyproduct verzorging vegan biologisch

Natuurlijke beautyproducten waar je lichaam happy van wordt

Self natuurlijk beautyproduct verzorging vegan biologisch

Dit artikel is geschreven door Veronika Mulder van Happy Skin Food. Ze vertelt je hieronder alles over haar reis naar gezonde voeding én hoe ze dat doortrekt in haar lifestyle en zelfs haar bedrijf. Want gezond eten is natuurlijk slechts het begin. Ook qua verzorgingsproducten kun je een verschil maken voor je gezondheid (en het milieu!), Veronika weet daar alles vanaf.

Veel lees plezier! Liefs, Marinka

 

Daar zat ik dan op een ochtend bij mijn huisarts. ‘Je schildklier werkt niet goed, je lichaam valt zichzelf aan en je darmen werken eigenlijk ook niet mee.’ Ik kreeg een potje medicijnen in mijn handen gedrukt en de huisarts wenste me nog veel succes. ‘Het zou nu wel beter met me gaan.’ Eenmaal thuis snapte ik eigenlijk nog steeds niet wat er nou aan de hand was. Ik at toch gezond? Veel vezels, fruit, yoghurt, soja. Waarom voel ik me dan zo ziek?

Braaf begon ik met het innemen van mijn medicatie. Na 2 maanden moest ik weer naar de huisarts voor een update. ‘Je bloedwaardes zijn nog slechter geworden. Je krijgt een hogere dosering.’ Een beetje beduusd ging ik weer naar huis en begon ik met de nieuwe hoeveelheid medicatie. Ook had ik extra vezels gekregen voor mijn darmen. Dat zou deze keer zeker vast wel helpen.

Niet dus. Na 3 weken op dit nieuwe regime voelde ik mij zo slecht dat ik huilend de huisarts opbelde. Ik had enorm veel pijn in mijn lichaam, kon niet meer liggen of zitten, vergat alles, was enorm aangekomen en lekker slapen had ik al weken niet meer gedaan. Ik wist niet meer wat te doen. Help me! Het antwoord: ‘Ja dat kan gebeuren. Maar dat hoort er nou eenmaal bij.’

Thank you Einstein

Verbijsterd en een soort van in de steek gelaten, hing ik de telefoon op. En nu? Was dit dan echt hoe de rest van mijn leven eruit zou zien? Ik was nog niet eens 30! Hoorde dit er dan echt allemaal bij?! Toen kreeg ik zo’n lichtbol momentje. Je weet wel, dat alles in slow motion gaat en je ineens een fantastische ingeving krijgt. Zo’n Einstein moment. Zou ik het dan misschien allemaal met mijn voeding kunnen oplossen? Gewoon ‘even’ mijn levensstijl omgooien! Dat doen toch heel veel mensen? Dan moet mij dat ook lukken! Het zal me op z’n minst wat meer energie geven. Toch?

Na heel veel googlen, lezen, boeken kopen, in de rondte vragen en webinars en seminars volgen, was ik eruit. Ik ga Paleo volgen, of eten, of doen. Of ja hoe zeg je dat nou eigenlijk. Ik was er in die ‘studie’ weken achter gekomen dat zuivel een no go was voor mijn schildklier (en huid en darmen). Gluten? Allemaal het raam uit! En soja? Holy moly! Dat was pas echt de boosdoener! Met een brok in mijn keel nam ik afscheid van mijn perzik soja kwark en ging ik op zoek naar iemand die me verder kon helpen in deze nieuwe levensstijl.

Veronika Happy Skin Food

Eet jij geen brood in de ochtend? Maar wat eet je dan?

Na weer een hele dag het internet afstruinen, kwam ik bij EetPaleo terecht. Ik kocht meteen een aantal boeken ter inspiratie en ging ermee aan de slag. Mensen in mij omgeving begrepen nog steeds niet helemaal waarmee ik bezig was. En ik kreeg vaak verbaasde gezichten als ik vertelde wat ik wel en niet at. ‘Maar wat kan je dan nog wél eten? Zo blijft er toch niks over!’ Of: ‘Eet jij geen brood in de ochtend? Maar wat eet je dan?’ Ik vond deze vragen en aparte blikken af en toe wel moeilijk, maar vastbesloten ging ik door met ‘mijn plan’. Dit ‘plan’ was om mijn lichaam weer on top te krijgen. Om van die vervelende medicatie af te komen, of op z’n minst de dosis te verminderen, en om weer fit, healthy & happy te worden.

‘Let food be thy medicine and medicine be thy food’

Dit lukte. Binnen een maand na omgooien van mijn levensstijl zaten mijn bloedwaardes in de groene zone, had ik geen pijn meer, kon ik weer focussen en… kon ik van mijn medicatie af! Yihaaaa! De artsen waren erg verbaasd en er werd een beetje met een schuin oog naar mijn verhaal gekeken. Maar ik was zo blij! Het maakte mij niet meer uit wat anderen van mijn nieuwe levensstijl vonden. Hippocrates zei ooit: ‘Let food be thy medicine and medicine be thy food.’ Nou, dat was volgens mij wel gelukt. I did it! Ik was klaar voor de volgende stap: deze ommezwaai doorvoeren in de rest van mijn leven.

Helemaal ‘naked’

Want ja, ik hield van een lekker crèmetje, parfummetje en make-up. Als schoonheidsspecialiste zat dat er dagelijks ingebakken. Maar nu ik zo lekker bezig was met mijn gezondheid, wilde ik dit op alle vlakken doorvoeren. Ook met op het gebied van cosmetica. Na alle crèmes en potjes binnenstebuiten te hebben gekeerd, moest daar dus ook de bezem doorheen. Alles ging radicaal de deur uit. Als een tiener met liefdesverdriet liep ik mijn huis door en gooide ik alles met pijn in mijn hart weg.

Ik kwam erachter dat 9 van de 10 crèmes soja bevatten, vrachtwagenladingen aan parfum, alcohol, parabenen, siliconen en andere onuitspreekbare chemische toevoegingen. Ik had daar vroeger nooit zo over nagedacht. Deze producten waren toch allemaal goedgekeurd? En veilig? Zat ik daar ineens, helemaal ‘naked’ in de badkamer zonder al mijn lievelingsproducten. Maarja, beter zo dan allemaal chemische troep om mijn huid smeren. Want ook die middelen komen in je systeem via je huid. En daar verstoort het weer je hormoonhuishouding of andere processen.

Ohm deodorant kopen

Happy ‘food’ voor mijn skin

Maar lucky me, ik ontdekte zoveel andere leuke en fijne natuurlijke beautyproducten. Ik werd er verliefd van en er ging een hele nieuwe wereld voor me open! In 2015 begon ik om al deze producten en weetjes op het gebied van cosmetica te bundelen en startte ik mijn eigen bedrijf Happy Skin Food. Want al die lekkere verantwoorde crèmetjes en make-up moest ik natuurlijk delen!

In mijn webshop verkoop ik alleen maar natuurlijke beautyproducten. Echte pure ‘food’ boosters voor jouw huid. Een fijne facial-oil, een bodybutter die gewoon echt smelt op je huid en een deodorant waarmee je niet alleen lekker fris blijft, maar die ook nog alkaliserend werkt op je lichaam. Fijn om te weten: alle merken en cosmetica producten zijn ook dierproefvrij. Dat is een must voor mij. Daarnaast supporten de merken ook verschillende maatschappelijke projecten, zoals scholen voor vrouwen in India, het terugplanten van regenwoud of opvanghuizen voor jonge kinderen. Ik vind dit een top combinatie. Zo maken we niet alleen onszelf mooier met de aanschaf van een verzorgingsproduct, maar ook de wereld om ons heen. En dat is pas échte schoonheid!

Mooi van binnen en buiten

Zo is mijn verzameling aan mooie natuurlijke beautyproducten de laatste jaren aardig uitgebreid en ben ik van binnen en van buiten weer helemaal happy & healthy. Ook in mijn bedrijf ben ik helemaal gelukkig en ben ik nog meer mijn kennis en ervaringen gaan delen. Zo geef ik sinds dit jaar workshops, bijvoorbeeld over hoe je zelf je dagcrème of een heerlijke bodyscrub maakt. Of over aromatherapie of yoga.

Daarnaast ben ik bezig met eigen 100% pure Happy Skin Food lijn en een online skin academy. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te informeren, te leren en de bewustwording van iedereen te laten groeien. Beauty van buiten komt ook van binnen. The inner en outer you staan onlosmakelijk met elkaar in verbinding. Daarom is goede voeding van binnen, een happy mind en een goede verzorging van buiten de sleutel tot een happy you!

Meer weten over Veronika en de fijne producten die ze aanbiedt op Happy Skin Food? Kijk dan zeker even op haar website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.