Gezichtscrème met Emoe Olie

Gezichtscrème met Emoe olie

Gezichtscrème met Emoe Olie

Heb je weleens van emoe olie gehoord? Dit super gezonde vet heeft veel verrassend goede eigenschappen. Het leuke is dat je het zowel inwendig als uitwendig kunt gebruiken. Nu zou ik de crème van dit recept niet opeten natuurlijk, maar je kunt pure emoe olie wél als supplement gebruiken. Emoe olie bevat namelijk de vitamines A en E en is ook nog eens een belangrijke bron van vitamine K2. Stuk voor stuk belangrijke voedingsstoffen, nog naast het feit dat je in emoe olie ook omega 3, 6 en 9 vetzuren en CLA vindt.

Omdat ik zelf super blij ben met mijn gezichtscrème op basis van emoe olie, deel ik hieronder het recept daarvoor met je. Hint: je eigen gezichtscrème is super makkelijk te maken.

Waarom Emoe olie zo gezond is

Dat enigszins indrukwekkende lijstje met voedingsstoffen uit emoe olie sprak me absoluut aan en ik besloot al snel dat ik deze olie wilde hebben. Ik neem tenslotte iedere dag levertraan, maar de vetzuursamenstelling van emoe olie sluit daar op zijn beurt perfect op aan. Een mooie aanvulling in de vorm van échte voeding. Supplementen nemen vind ik helemaal geen probleem wanneer ik het idee heb dat ik iets extra’s nodig heb, maar het liefste haal ik mijn voedingsstoffen toch echt uit gewone voeding.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik tot op de dag van vandaag de emoe olie nog niet als supplement heb geprobeerd. De voornaamste reden daarvoor is dat ik mijn emoe olie niet in capsulevorm heb gekocht, maar gewoon als potje met vet. Het spreekt me niet heel erg aan om daar een lepel in te steken en er een hap van te nemen! Gelukkig is mijn potje met vet wél heel geschikt om een fijne crème en body butters mee te maken. Mijn huid is er dus heel blij mee.

Mocht jij emoe olie wel als supplement willen nemen, dan raad ik deze capsules aan.

Zowel levertraan als emoe olie vind ik super natuurlijke producten die echt iets toe kunnen voegen. Niet iedereen krijgt tenslotte voldoende (goed opneembare) vitamine A binnen. Vitamine E is een krachtig antioxidant en vitamine K2 is ontzettend belangrijk voor gezonde bloedvaten, botten, huid en zelfs tandglazuur.

Om die reden wekt voornamelijk vitamine K2 mijn interesse, aangezien je dit normaal gesproken vooral vindt in (fermenteerde) zuivelproducten. Die laatste verdraag ik niet goed en eet ik dus niet. Dat betekent dat de overige bronnen van vitamine K2 voor mij vlees en eieren zijn. Nu eet ik zeker regelmatig vlees en eieren en ik vermoed dat dit dus geen probleem is voor mij persoonlijk. Maar toch zijn dat niet de rijkste bronnen van vitamine K2. Daardoor is het niet altijd even makkelijk om voldoende van deze vitamine binnen te krijgen. Vooral niet wanneer je niet zo veel vlees en eieren eet.

Gezichtscrème met Emoe Olie

Zo wordt het gewonnen

Om eerlijk te zijn had ik geen flauw idee hoe emoe olie wordt gewonnen. Is dat net zoals niervet van runderen of varkens, of zou het toch iets anders zijn? Na wat online research kwam ik erachter dat emoe olie wordt gewonnen door de huid van de emoe te verhitten. Het vet wat daar vanaf komt wordt opgevangen en dat is dus de emoe olie zoals wij het kennen.

Emoe olie wordt van oudsher gebruikt door de Aboriginals in Australië. Ze aten deze olie, maar gebruikten het ook om wonden te helen en pijn aan gewrichten en spieren te verlichten.

Er schijnt echter veel verschil te zijn in kwaliteit tussen verschillende soorten emoe olie. Niet alleen qua herkomst van de dieren, maar ook qua productieproces. Zoals je weet gebruik ik alleen dierlijke producten van dieren die daadwerkelijk een gezond leven hebben gehad. Of dat nu hun vlees is of juist het vet. En hoe mooi is het eigenlijk dat emoes, die vooral gehouden worden voor hun vlees, nog een heel mooi product voortbrengen in de vorm van hun vet? Zo wordt er nog minder van het dier weggegooid.

De emoe olie van Walkabout wordt nog steeds op traditionele wijze gewonnen. Er worden alleen emoes gebruikt met een pure genetische stamboom en die op diervriendelijke wijze worden gehouden – op grote grasweides met volop zonlicht. De dieren krijgen geen antibiotica, hormonen of chemicaliën binnen. Uiteraard ben ik daarom voor deze olie gegaan.

Emoe olie voor je huid

Zoals ik al zei; emoe olie is ook nog eens super goed voor je huid. De Aboriginals smeerden het niet voor niets op hun eigen huid en jij kunt dat ook gemakkelijk doen. Het verstopt je poriën niet, heeft ontstekingsremmende eigenschappen, irriteert de huid niet en wordt daadwerkelijk in de huid opgenomen.

Ik zal verklappen dat ik nu een ruime maand een crème met emoe olie op mijn gezicht smeer. Deze crème heeft dezelfde samenstelling als de crème die ik daarvoor gebruikte, alleen deze heeft emoe olie als extra ingrediënt. Het verschil was vanaf de eerste keer duidelijk en het begint er alleen maar beter uit te zien. Mijn huid ziet er veel egaler en gladder uit. De droge plekjes die ik vaak bij mijn wenkbrauwen had zijn weg en ik kom nog maar heel erg zelden een puistje tegen.

Aangezien het enige verschil tussen de crème die ik eerst gebruikte en die ik nu gebruik de emoe olie is, kan ik haast geen andere conclusie trekken dat deze olie hierbij een grote rol speelt. Vandaar dat het me heel leuk leek om jou het recept voor zo’n fijne gezichtscrème te geven, dan kun je dit zelf ook ervaren.

Maak je eigen gezichtscrème met emoe olie

Zelf aan de slag met deze fijne olie? Het recept voor de gezichtscrème hieronder is ontzettend makkelijk te maken. De crème is niet vettig op je huid maar juist voedend en trekt snel in, al verschilt dit natuurlijk per huidtype.

Met één klein potje crème van 30 ml kun je zo’n 3 tot 4 maanden smeren, het gaat dus echt heel lang mee. Je kunt ook een grotere hoeveelheid maken, eventueel met andere essentiële oliën en dit als bodybutter gebruiken. Mijn tip is daarom om met een groep vriendinnen samen crème te maken, plan er een middagje voor in, zorg dat iedereen lege potjes meeneemt om te vullen en deel de kosten voor de ingrediënten met elkaar. In één pot emoe olie zit namelijk al 120 ml, wat goed is voor 16 kleine potjes crème, daar doe je dus lekker lang mee.

Tip: Emoe olie bestel je bij Ergomax en de overige ingrediënten vind je o.a. bij webshop Natural Heroes.

Gezichtscrème met Emoe olie
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
 • 2 el + 2 tl shea boter
 • 1 el emoe olie
 • 1 el jojoba olie
 • 5-8 druppels van essentiële oliën naar keuze (bijvoorbeeld lavendel en/of palmarosa)
Bereiding
 1. Smelt de shea boter au bain-marie, laat het niet te heet worden.
 2. Haal de kom met shea boter uit de bain-marie zodra het gesmolten is.
 3. Meng emoe olie en jojoba olie door de shea boter en roer er als laatste de essentiële oliën doorheen.
 4. Verdeel het mengsel over 2 kleine potjes van ca. 30 ml per stuk. Met één potje doe je gemiddeld 3-4 maanden wanneer je je gezicht 1x per dag insmeert met de crème.
 

Dit artikel is gesponsord door Ergomax.

Comments 6

 1. Hou Marinka, spannend, maar waar zijn de ingrediënten verkrijgbaar?

  1. Dat lees in je de blog 🙂 Emoe olie kun je bestellen bij Ergomax en de overige ingrediënten vind je o.a. bij webshop Natural Heroes.

 2. Dat we met een vegetarisch dieet een mogelijk tekort zouden kunnen hebben aan bepaalde voedingsstoffen daar kan ik inkomen. Persoonlijk vind ik het wel een beetje jammer dat je deze emoe olie promoot terwijl er voor onze huid meer dan voldoende volwaardige plantaardige alternatieven zijn.

 3. Hallo Yvette,
  Welke plantaardige alternatieven zou jij adviseren?

  1. Bv druivenpit-, zonnebloem-, amandelolie zijn mooie olieën voor de huid, die snel intrekken en het vette van de shea tegengaan. Je kunt ook mangoboter gebruiken ipv shea. Arganolie en hazelnootolie zijn ook fijn voor de gezichtshuid

 4. Nog een tip; etherische olie van citrus is niet aanbevolen voor gebruik op de huid die wordt blootgesteld aan zonlicht. Ik heb het zelf wel eens gebruikt en er geen problemen mee gehad, de info erover is ook verschillend, maar je kunt hier een reactie op krijgen en better safe than sorry. 😉
  Meer info hierover: http://essentialoils.co.za/sun-sensitivity.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.