Simpele Lunch Salade met Gehaktballetjes

Ik blijf de komende tijd vooral ontbijt en lunch recepten delen omdat ik daar de meeste vragen over krijg. Gelukkig en ik nog lang niet uit mijn inspiratie en liggen er nog heel wat ideeën op de tafel!

Zoals deze supermakkelijke lunch salade. Heel makkelijk mee te nemen en ideaal voor naar werk of snelle lunch als je thuis met de kinderen bent of alleen, of eigenlijk in alle situaties haha.

Zoals altijd kan je natuurlijk weer je eigen inspiratie erop toepassen en verschillende varianten creëren met als basis deze salade. Zo kan je het vlees vervangen door noten, kip of vis. En zelfs 2 gekookte eitjes als je liever een vegetarische variant wilt eten. Daarnaast kan je ook de groente vervangen. Doe er bijv. eens gegrilde zoete aardappel in of courgette. Ook erg lekker! Er zijn ook verschillende sla varianten uiteraard. Je kan baby spinazie gebruiken of romain sla, of rucola als je van wat meer bite houdt.

Ideaal om te meal preppen omdat je de sla van tevoren al in bakjes kan doen en de dressing kan je ook 3 dagen in de koelkast bewaren. Zo heb je binnen no time je salade op tafel staan. Wil je echt op de gezonde tour gaan en ook nog aan de slag met een kleine detox door je fruit en groentes te verhogen op een dag, drink er dan een juice of smoothie naast voor extra vitamientjes. Genoeg keus en opties. Voor welke variant ga jij?

 

Porties: 1 portie

Voorbereiding: 10 minuten

Bereidingstijd: 10 minuten

Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 handvol gekrulde sla, gewassen en in stukken gescheurd
  • 1/2 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 6-8 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1/4 rode ui, dun gesneden
  • 1/4 komkommer, in halve schijfjes gesneden
  • 3-4 gehaktballetjes (paleo-vriendelijk, bereid met bijvoorbeeld rundvlees, kruiden en zonder paneermeel)
  • Enkele blaadjes verse basilicum, gescheurd of fijngehakt

Voor de dressing (4-6 porties):

  • 120 ml Paleo mayonaise
  • 2 el citroensap (ongeveer 30 ml)
  • 1 teentje knoflook, geraspt of zeer fijngehakt
  • 1 tl Dijonmosterd of volkoren mosterd (Whole30-vriendelijk)
  • 1 tl kokosaminos
  • Zout en peper naar smaak
  • 80 ml olijfolie

Bereiding

  1. Als je nog geen gehaktballetjes hebt, kun je deze eenvoudig maken door rundvlees te mengen met kruiden zoals zout, peper, knoflookpoeder, en uipoeder. Vorm kleine balletjes en bak deze in een pan met een beetje olijfolie tot ze gaar zijn. Laat ze iets afkoelen voordat je ze aan de salade toevoegt of eet koud.
  2. Meng alle ingrediënten samen en mix goed door elkaar
  3. Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing te mengen. Je kan deze 3 dagen bewaren in de koelkast.
  4. Voeg als je de salade gaat eten pas de dressing toe zodat je sla knapperig en vers blijft.

 

Liefs Danielle

 

 

Comments 2

  1. Grote dank voor je genereuze teksten en recepten, Danielle!

    1. wat een leuk bericht 🙂 dank je wel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.