Dit gerecht is mijn go-to als ik zin heb in comfort food dat me niet uitput. De zoete aardappel geeft grounding, de lam is verwarmend en de korianderpesto maakt het fris en licht verteerbaar. Dit is zo’n gerecht dat zó voedt, dat je daarna geen zin hebt in iets anders (of snacks). Perfect voor een zwoele zomeravond met blote voeten in het gras.
🌿 Waarom dit goed voor je is:
- Lamsgehakt bevat zink, ijzer en B-vitaminen die je nodig hebt voor energie, herstel en hormonale balans — vooral voor vrouwen die veel geven en weinig aanvullen 😉
- Kaneel en komijn ondersteunen je spijsvertering en hebben antibacteriële eigenschappen — dus ze helpen je darmen kalm te houden.
- Zoete aardappel is rijk aan vezels én bètacaroteen, perfect voor je huid, je cyclus en een stabiele bloedsuikerspiegel.
- Koriander staat bekend om zijn ontgiftende werking (o.a. bij zware metalen), maar is ook gewoon heerlijk verfrissend.
Voor mij is dit comfort food in balans: voedend én licht. Een bord vol zachtheid, perfect om de dag af te sluiten met een tevreden gevoel.
Kruidige Lamgehaktballetjes met Zoete Aardappelpuree & Korianderpesto
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Danielle
Personen: 4
Ingrediënten
- 400 g lamsgehakt
- 1 ei
- 1 tl komijn
- ½ tl kaneel
- 1 teen knoflook, geperst
- Zout en peper
- 600 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
- Korianderpesto:
- 1 el kokosolie
- 1 bosje koriander
- 2 el pompoenpitten
- 1 el citroensap
- 4 el olijfolie
- Zout
Bereiding
- Verwarm de oven op 200°C. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en vorm er balletjes van. Bak 20 min in de oven.
- Kook de zoete aardappel in 12–15 min gaar. Pureer met kokosolie en wat zout.
- Blend de ingrediënten voor de pesto (kokosolie, koriander, pompoenpitten, citroensap, olijfolie en zout) in een keukenmachine tot een gladde saus.
- Serveer de balletjes met puree en een lepel pesto.