Zelfgemaakte Pesto

Zelfgemaakte Pesto

Zelfgemaakte Pesto zonder kaas

Wist je dat je pesto heel makkelijk zelf kunt maken? Met verse basilicum, pijnboompitten, knoflook en olijfolie maak je echt een fantastische zelfgemaakte pesto. Want ja, ook pesto zonder kaas is erg lekker. Op die manier maak je de pesto namelijk paleo proof: vrij van zuivel, granen en geraffineerde suikers.

Je kunt dan gewoon blijven genieten van heerlijke pesto, ook als je last hebt van zuivel.

Heb je geen vijzel, dan kun je de ingrediënten ook malen in de keukenmachine. Laat de keukenmachine niet te lang aan staan, de pesto mag best een beetje structuur behouden. En voilà, in nog geen tien minuutjes is jouw zelfgemaakte pesto zonder kaas klaar!

De pesto is heerlijk bij zelfgemaakte paleo crackers, een stukje vlees of vis, geroosterde groenten, door een salade of courgette pasta. Eet smakelijk. 🙂

Zelfgemaakte Pesto zonder Kaas
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 30 gram basilicum
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
Bereiding
  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Goed opletten want zodra ze beginnen te kleuren verbranden ze snel
  2. Maal de basilicum, pijnboompitjes en knoflook fijn in de vijzel.
  3. Voeg er steeds wat olijfolie aan toe totdat de pesto de juiste dikte heeft.
 

Comments 4

  1. Ik doe er avocado bij en edelgist.

  2. Pingback: Vega courgettenoedels met avocadodressing en champignons – Mamaloukookt

  3. Hoe lang kun je deze pesto bewaren.?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Zelfgemaakte Pesto

Zelfgemaakte Pesto zonder kaas

Wist je dat je pesto heel makkelijk zelf kunt maken? Met verse basilicum, pijnboompitten, knoflook en olijfolie maak je echt een fantastische zelfgemaakte pesto. Want ja, ook pesto zonder kaas is erg lekker. Op die manier maak je de pesto namelijk paleo proof: vrij van zuivel, granen en geraffineerde suikers.

Je kunt dan gewoon blijven genieten van heerlijke pesto, ook als je last hebt van zuivel.

Heb je geen vijzel, dan kun je de ingrediënten ook malen in de keukenmachine. Laat de keukenmachine niet te lang aan staan, de pesto mag best een beetje structuur behouden. En voilà, in nog geen tien minuutjes is jouw zelfgemaakte pesto zonder kaas klaar!

De pesto is heerlijk bij zelfgemaakte paleo crackers, een stukje vlees of vis, geroosterde groenten, door een salade of courgette pasta. Eet smakelijk. 🙂

Zelfgemaakte Pesto zonder Kaas
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 30 gram basilicum
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
Bereiding
  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Goed opletten want zodra ze beginnen te kleuren verbranden ze snel
  2. Maal de basilicum, pijnboompitjes en knoflook fijn in de vijzel.
  3. Voeg er steeds wat olijfolie aan toe totdat de pesto de juiste dikte heeft.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.