Deze kleine paleo krentenbolletjes zijn heerlijk tijdens het ontbijt of de lunch, maar ze doen ook heel goed dienst als een soort scones bij een high tea. Lekker met wat jam of opgeklopte kokosroom (of allebei!).
Paleo Krentenbolletjes
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Marinka
Ingrediënten
- 200g amandelmeel
- 150g tapiocameel
- ¾ tl baksoda
- Snuf zout
- 2 eieren
- 100 ml kokosmelk
- 60 ml kokosolie, vloeibaar
- 2 el honing
- 150 rozijnen
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Combineer amandelmeel, tapiocameel, baksoda en zout in een grote kom.
- Roer eieren, kokosmelk, kokosolie en honing door het meel tot een plakkerig deeg ontstaat.
- Schep de rozijnen door het deeg.
- Vorm met natte handen 9 gelijke bolletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat.
- Bak in 20 minuten goudbruin en gaar.



Comments 14
Pingback: Hartige broodjes | Fit dankzij voeding
Pingback: Nationaal schoolontbijt | Fit dankzij voeding
Ik heb net een poging gewaagd om de krentenbolletjes te maken maar het deeg is zo plakkerig en zacht dat ik er geen balletjes van kan maken. Het zijn eerder klodders op de bakplaat. Is dit normaal?
Voeg volgende keer wat meer tapiocameel toe, of laat het een half uurtje staan voor je er balletjes van vormt. Hoe snel en hoe veel vocht tapiocameel opneemt verschilt per merk, en voor kokosmeel geldt dat ook. Dus daar zou het aan kunnen liggen
Hoi Marinka
Kan je de krentenbollen ook invriezen of blijven ze een aantal dagen goed als ik ze in de koelkast doe?
Groetjes Fay
Dat vind je hier: https://www.eetpaleo.nl/faq/voedsel-bewaren/
Pingback: Chocolade broodjes | Fit dankzij voeding
Mijn biologische winkel heeft alleen tapiocameel zetmeel, is dit hetzelfde als tapiocameel ? Voor zetmeel lijkt mij 150 gram zoveel? En kan ik een 1/2 tl baksoda vervangen door 1/2 tl wijnsteen bakpoeder?
Tapioca zetmeel is hetzelfde als tapiocameel 🙂 Je kunt baksoda inderdaad vervangen door wijnsteenzuur bakpoeder. In dit artikel lees je alles over het vervangen van ingrediënten: http://www.eetpaleo.nl/ingredienten-vervangen
Even en vraag marinka hoe komt het als ik door lees er zoveel verschil in zit in de ingrediënten met hier beroven of het boek eet paleo ontbijt
In het boek Paleo Ontbijt staat een andere variant van Paleo krentenbolletjes 🙂
Deeg van krentenbolletjes te dun , wat nu.
Ik heb ze net gemaakt, beslag is écht te dun….. Heb het in cupcake vormpjes gedaan en nu ziet het er goed uit….. Een idee? Overigens spreek je over tapioca- en kokosmeel maar in het recept komt geen kokosmeel voor….. wél kokosmelk. Is het dat misschien?
In het recept staat nergens kokosmeel beschreven, ik weet niet waar je dat hebt gezien? Heb je echt alle instructies en hoeveelheden nauwkeurig gevolgd? Anders hoort het echt een kneedbaar beslag te worden namelijk.