Paleo Hartige Taart

Paleo Hartige Taart

Paleo Hartige Taart

Een tijdje geleden deelde een vriendin van mij een plaatje van een heel erg mooie hartige taart, ook wel een spiraaltaart genoemd. Met groenten in een spiraalvorm! Dat moet ik ook maken, dacht ik, maar dan een paleo versie.

Vaak wanneer ik zoiets denk, heeft het toch iets meer voeten in de aarde dan ik in eerste instantie verwachtte. Meestal komt het er dan niet van, maar deze keer bleek het verrassend eenvoudig.

Je begint voor de quiche met de taartbodem en daar verdeel je dan in lange slierten geschaafde groenten overheen. Die spiraal? Die heb je echt zó gemaakt. Een kwestie van de groenteslierten in deze vorm neerleggen, maar meer is het niet. Ze blijven uit zichzelf liggen, dus het is niet zo dat je er eigenlijk 3 (of nog liever 4) handen voor nodig hebt. Soms heb je namelijk van die recepten waarbij dat -helaas- wel het geval is…

Deze paleo hartige taart is heerlijk als lunch of diner, maar ook erg handig voor onderweg. Hou je nog wat over van de spiraaltaart? Dat kun je prima invriezen!

Paleo Hartige Taart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
Taartbodem:
  • 275g amandelmeel
  • ½ tl zout
  • ½ tl baking soda
  • 60 ml kokosolie, vloeibaar
  • 2 eieren
  • 2 tl appelazijn
Vulling:
  • 1 courgette
  • 2 winterwortels
  • 4 eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 tl tijm
  • ½ tl zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een taartvorm in met wat kokosolie.
  2. Combineer alle ingrediënten voor de bodem in een kom en roer ze goed door elkaar tot zich een dik deeg vorm.
  3. Verdeel het deeg over de taartbodem, druk het deeg aan de randen iets omhoog om een opstaande rand te creëren.
  4. Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven.
  5. Gebruik een dunschiller om lange, platte linten van de courgette en winterwortels te schaven.
  6. Verdeel de groenten over de taartbodem in een cirkelvormig patroon. Begin aan de buitenkant en werk zo naar binnen.
  7. Klop de eieren los met kokosmelk, tijm en zout en schenk dit over de hartige taart heen.
  8. Bak de taart in 35-40 minuten gaar of tot het eimengsel is gestold.
  9. Serveer warm of koud.
 

Comments 7

    1. Post
      Author
  1. Wat een plaatje! Ik was nog op zoek naar een hartige-taart recept voor mijn verjaardagslunch. Maar dan wel met wat zoutigs erin. Zou ontbijtspek ook rechtop blijven staan… ik ga dat zeker proberen. Of een rondje van halve plakjes chorizo op de platte kant ertussen. Leuk!

  2. Hoi Marinka, kan ik deze taart ook maken met jouw hartige taart bodem (met 4 ingrediënten) of moet het per se deze zijn? Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.