Duurzaam tv kijken Food Matters

Duurzaam tv kijken – een fijn alternatief voor Netflix

Duurzaam tv kijken Food Matters

Lekker op de bank ploffen, kop thee erbij (of zelfgemaakte kombucha natuurlijk) en vervolgens genieten van een film of serie. Heerlijk ontspannen! Of je nu gewoon tv kijkt of voor Netflix gaat, echt interessant is dat meestal niet. De echt goede films en series heb je al snel gezien, en voor je het weet kijk je tv om tv te kijken. Niet omdat je het zo leuk vindt, niet omdat je interesse er echt naar uit gaat.

Zonde? Ja, ik vind van wel. Stel je een voor dat je én lekker ontspannen op de bank kunt ploffen, én ook nog eens naar iets kunt kijken wat je daadwerkelijk interesseert, wat vermakelijk is en waar je nog wat van kunt leren ook. Iets wat bijdraagt aan een gezonde lifestyle. Gelukkig kan dat tegenwoordig gewoon, met Food Matters TV – een soort gezonde versie van Netflix.

Ook dat is duurzaamheid. Jezelf prikkelen met dat wat je interesseert, ook op tv.

Documentaires, je favoriete recepten of meedoen aan een challenge

Op Food Matters TV bekijk je bijvoorbeeld mooie documentaires en lifestyle films. Over voeding, maar ook over zelfontwikkeling, mindfulness, yoga, spiritualiteit en meer. Sterker nog, je kunt er ook recepten vinden, yoga video’s bekijken (zodat je in de woonkamer mee kunt doen), meditatie sessies meedoen en zelfs complete lifestyle programma’s volgen.

In eerste instantie was ik enigszins sceptisch over Food Matters TV. Ik dacht; ‘weer zo’n organisatie waarbij ze je over proberen te halen om plantaardig te gaan eten en yoga te doen’. Maar niets is minder waar. De films zijn echt diepgaand, er worden veel experts geïnterviewd en er komen verschillende zienswijzen aan bod. Dus ja, je kunt hier films kijken over de voordelen van vega eten en de nadelen van de vleesindustrie, maar je vindt er ook films over Paleo en duurzaam eten en leven.

De Wim Hof methode ontdekken? Kan op Food Matters TV. Net als meekoken met gezonde recepten (weer eens wat anders dan 24Kitchen!) of zelfs verschillende challenges volgen.

Food Matters TV

Favoriete films

Op Netflix ben ik altijd langdurig aan het zoeken wat ik eens wil gaan kijken (om tot de conclusie te komen dat niets me écht aanspreekt), op Food Matters TV heb ik een enorme lijst met favorieten waar ik bijna niet tussen kan kiezen. En het leukste is; na het kijken van zo’n film ben ik niet loom en moe, maar voel ik me juist geïnspireerd en heb ik nog meer zin om goed voor mezelf te zorgen, op een duurzame manier.

Ja, ik ben erg enthousiast 😉 Gezien de populariteit van Netflix en het gemak waarmee mensen voor de TV gaan zitten, vind ik dat dit kanaal juist ook onder de aandacht moet komen. Films kijken waar je echt iets aan hebt, ideaal toch!?

Kijktips

Mijn favoriete films op Food Matters TV tot nu toe?

  • Transcendence
  • Love Paleo
  • You can heal your life
  • The Goddess Project
  • The Highest Pass
  • Love thy nature

Food Matters TV kijken doe je online en is alleen Engelstalig, maar heel erg de moeite waard. De kosten? Of een kleine 10 dollar per maand, of 99 dollar voor een heel jaar. Meer informatie vind je hier.

Food Matters TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.