Klean Kanteen drinkfles

Drinkflessen

Drinkflessen Drinkflessen

We weten allemaal dat telkens losse plastic flesjes kopen niet zo verstandig is. Niet voor je gezondheid vanwege het plastic, niet voor je portemonnee en zeker niet voor het milieu. De oplossing: een stevige drinkfles die je telkens opnieuw kunt vullen en die je gemakkelijk mee kunt nemen.

Er zijn echter zo veel verschillende drinkflessen op de markt. Welke is nu helemaal Paleo-proof?

Plastic drinkflessen?

Of ze gemaakt van gerecycled plastic zijn, geen BPA bevatten of zelfs een waterfilter hebben: ik zou het niet aanraden om een drinkfles van plastic te kopen. Meer informatie hierover vind je in dit artikel. Ook BPA-vrij plastic kan namelijk belastend voor je lichaam zijn en je hormoonhuishouding verstoren. Natuurlijk zijn er altijd betere opties te verkrijgen dan anderen, dus mocht je toch voor plastic willen gaan, doe dan zeker je eigen research.

RVS drinkflessen?

Ja! Hier ga ik voor. RVS is stevig, geheel voedselveilig en het allerbeste: het lekt geen chemicaliën in je drinken. Dat laatste is ontzettend belangrijk. Je kunt tenslotte nog zo’n gezond drankje meenemen, wanneer er via een drinkfles chemicaliën in lekken dan doe je je lichaam alsnog geen plezier.

Er zijn heel wat verschillende merken RVS drinkflessen, en ook hier geldt dat de ene beter is dan de andere. Denk er bijvoorbeeld aan welke verf er voor de fles is gebruikt: is deze giftig, of niet? En van welk materiaal is de dop gemaakt?

Wat betreft de dop is het niet zo heel erg wanneer deze van (veilig!) plastic is gemaakt: je drankje komt hier maar heel weinig mee in contact. Wanneer het om een thermosfles gaat is dat een ander verhaal. De damp van hete koffie of thee komt óók tegen de dop, waardoor deze plastic kan gaan lekken. Bij het kiezen voor een thermosfles is het dus van groot belang om ervoor te zorgen dat de binnenkant van de dop van RVS is gemaakt.

Welke dop zit erop?

Ik heb al heel wat RVS flessen geprobeerd met verschillende soorten doppen. Ik moet zeggen dat het heel lastig was om een goede te vinden die niet lekt! De meeste doppen die er zo handig uitzien, die je simpelweg op klapt waarna je eruit kunt drinken, zijn helaas niet lekdicht. Dat heeft me iets te vaak een natte tas bezorgd, of zelfs een plas water in de bekerhouder van de auto. Of een stroompje water wat langs mijn been liep tijdens een wandeling… Dat is echt niet handig!

Kies bij de aankoop van een RVS fles dus altijd voor een draaidop als je de garantie wilt dat deze niet gaat lekken. Dat werkt wél.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.