Marinka's Paleo Leven - week 4

Mijn week in foto's – deel 4

week4-01

De afgelopen week heb ik -alweer- veel gekookt, maar ik ben ook lekker actief geweest! Op zaterdag kwamen er vrienden eten, het gerecht hierboven vormde het dessert. Een ‘bananenbroodpudding’ gemaakt van blokjes (paleo) bananenbrood, blauwe bessen, plakjes banaan en een mengsel van eieren, kokosmelk en een heel klein beetje honing. Erg lekker!

week4-02

Op zondag lunchte ik met koekjes van pastinaak en een mengsel van broccoli, gehakt, spinazie en zeewiervlokken.

week4-03

‘Challenge brings change’; een mooi nieuw motto! Toevallig staat het ook op mijn nieuwe yogabroek 🙂 Wanneer ik hierin over straat ga word ik wel eens vreemd aangekeken, maar dat is dan jammer. Ik ben blij met mijn nieuwe broek!

week4-04

Sinds deze week eet ik dagelijks wat chlorella; een algenpoeder wat vol zit met vitamines en mineralen en bovendien sterk ondersteunend werkt voor de lever zodat je goed kunt ontgiften. En ik vind het nog lekker ook! Meestal combineer ik het met wat kokosmelk (en soms een geprakte banaan), diepvries fruit en cacao nibs.
De chlorella heb ik met dank aan Puur Mieke! (wat trouwens een heel fijne en complete webshop is!)

week4-05

Mijn vriend en ik prikken iedere week een dag waarin we samen gaan wandelen. Een heel fijne gewoonte want samen wandelen is niet alleen gezellig en ontspannend, maar ook erg gezond. Het liefst gaan we dan naar de Loonse en Drunense duinen; het voelt echt als een luxe om zo dicht bij zo’n mooi natuurgebied te wonen!

week4-06

Afgelopen week zagen jullie het recept voor courgettenoodles met pistachenotenpesto voorbij komen op mijn site; deze foto geldt als voorbeeld dat niet alle maaltijden zo mooi op mijn bord belanden als ik ze fotografeer.. Lekker met een stukje kabeljauw, pastinaakfrietjes en paleo mayonaise.

week4-07

De afgelopen weken heb ik enorm veel gebakken met kokosmeel, amandelmeel, enz. En dat moest ook op worden gegeten (naast het deel wat nu in de vriezer ligt). Helemaal geen straf, maar wat had ik op een gegeven moment veel zin in groente! Groenten eet ik altijd graag, maar wanneer ik een paar dagen iets minder groente eet (400-500g in plaats van 800-1000g zoals normaal) dan voelt het of ik even ‘bij moet tanken’. Dit bordje ging dan ook met smaak naar binnen!
Groente eten is helemaal niet moeilijk 😀

week4-08

Ook at ik voor de eerste keer een wilde ganzenfilet! (op de foto lijkt het vlees verbrand, maar dat is het echt niet) Op mijn opleiding leerde ik namelijk dat het eten van vlees wat echt veel heeft bewogen en niet gekweekt is veel gezonder is. Nou zit ik natuurlijk al goed met het wild rundvlees wat ik vaak eet, maar ik wilde ook wat variatie. Aan de smaak moet ik nog even wennen; het is sterker van smaak dan bijvoorbeeld eendenborst. Toch ga ik het zeker vaker eten.

Comments 8

  1. Die bananenbroodpudding ziet er erg lekker uit! Al was mijn eerste gedachte bij de foto “Bananenovenschotel?”

    Chlorella klinkt wel vreemd… 😛 Waar smaakt het naar?

    Wandelen in de Loonse en Drunense duinen heb ik ook wel eens gedaan, maar voor mij is het toch net ietsjes verder weg 🙂

    1. Post
      Author

      Chlorella smaakt een beetje naar zeewier, maar ook licht zoetig. Niet zoals bijvoorbeeld nori, of spirulina. Het is lastig te omschrijven.. Misschien kan ik de smaak ook wel gewoon ‘umami’ noemen 😉

        1. Post
          Author

          Grappig, dat wist ik niet! Ik dacht dat umami gewoon voor ‘lekker’ stond!? Maar chlorella smaakt niet naar konbu vind ik, konbu is iets bitterder van smaak en inderdaad heel lekker in soep!

          1. “Lekker” in het Japans is “oishii”, in karakters 美味しい waarbij 美=mooi en 味=smaak.
            Maar je kan ook “umai” zeggen als je iets lekker vindt of goed hebt gedaan:
            上手い=umai als je iets goed hebt gedaan (actie).
            美味い en 旨い = umai als je iets lekker vindt (eten).
            Umami schrijf je als 旨味, waarbij 旨=centrum/midden/betekenis/doel en 味=smaak.

            Ik leerde de betekenis van ‘umami’ als dat het een smaak is naast zoet/zout/bitter/zuur, maar ik vind het nog steeds best wel vaag 😛

          2. Post
            Author

            Bedankt voor de uitleg! Zo zou je het bijna op kunnen vatten alsof ‘umami’ iets van alle smaken in zich heeft, of juist boven alle smaken staat. Inderdaad best vaag, maar wel interessant!

          3. Het versterkt ook andere smaken, daarom valt glutamaat ook onder de smaakversterkers 🙂 En het Japanse bedrijf Ajinomoto verkoopt ook los MSG (E621, glutamaat=E620). Kun je overal zelf smaakversterker bij gooien 😛 Maar ik moet zeggen dat ik persoonlijk toch liever voedsel heb waar het al van zichzelf inzit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.