Broccoli Speculaasbrood

Receptenruil: Broccoli Speculaasbrood

Broccoli Speculaasbrood

Voor de receptenruil van de maand april kreeg ik het blog ‘Zij eet ook‘ toegewezen, een blog die ik nog niet zo goed kende maar dat nodigde toch uit om eens te neuzen in de receptencollectie. De recepten op de site zijn allemaal eenvoudig te maken en bestaan vaak uit lekkere combinaties. Uiteindelijk heb ik besloten haar broccoli speculaasbrood te maken, want broccoli met speculaaskruiden combineren in een brood, daar zou ik zelf niet zomaar op komen.

receptenruilHet originele recept heb ik flink aangepast; de verhoudingen van de ingrediënten leken me niet helemaal ideaal dus daar ben ik wat mee gaan spelen. Het eindresultaat mocht er zeker zijn! Een lekker broodje met een verrassende smaak, enigszins zoet en dan die heerlijke speculaaskruiden erbij. Qua structuur is dit brood eigenlijk niet te vergelijken met brood of cake, het zit er ergens tussenin maar is daarnaast ook veel minder zwaar.
Broccoli in een brood is dus eigenlijk een prima idee! Je proeft de broccoli wel een beetje, maar het overheerst totaal niet.
Als extra bonus gaat je hele huis tijdens het bakken van dit broodje ook héél erg lekker naar speculaas ruiken!

Heb je meer kookinspiratie nodig? Er zijn nog veel meer bloggers die meedoen met de receptenruil van deze maand. Neem dus ook eens een kijkje bij: De Bakparade, Zij eet ook, Puur en lekker leven volgens Mandy, Paleo Lifestyle, Personal Foodcoaching, Cave-a, Oerspronkelijk, Oerkracht Voedingsadvies, Mind Your Feed, Natuurlijk Resi, Dayenne’s foodblog, Ge-zonder en Kinderen kunnen prima anders eten.

Receptenruil: Broccoli Speculaasbrood
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
  • Broccoli - 300g
  • Bananen - 2 stuks, rijp
  • Eieren - 5, groot
  • Appelazijn - 1 el
  • Kokosmeel - 75g
  • Speculaaskruiden - 1 el
  • Kaneel - 1 el
  • Baksoda - 1 tl
  • Zout - snuf je
  • Wortel - 250g, geraspt
  • Rozijnen - 75g
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en breng in een pan met water aan de kook. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar en giet af . Laat even afkoelen.
  3. Pureer met een blender of staaf mixer de bananen met de eieren, appelazijn en de afgekoelde broccoli.
  4. Roer in een beslagkom de speculaaskruiden, kaneel, baksoda en zout door het kokosmeel.
  5. Schenk het eiermengsel bij het kokosmengsel en roer met een garde tot een dik beslag.
  6. Schep hier het wortelrasp en de rozijnen doorheen.
  7. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak het brood in 55-60 minuten goudbruin en gaar.
  8. Laat het brood even af koelen voor je het serveert, de volgende dag is het overigens nog lekkerder.
 

Comments 3

  1. Ik heb hem vandaag gemaakt, hij is bij mij alleen niet echt gerezen. Moet een beetje wennen aan de smaak, misschien de kokosbloem waar ik toch niet zo’n fan van ben. Maar hij is zeker niet verkeerd, niet heel zoet, maar ook niet echt hartig. Hij moet nog afkoelen, dus ben benieuwd hoe hij dan smaakt!

    1. Post
      Author

      Hoi Manja, dat had ik dus ook! Eerst even wennen, maar hoe vaker ik een stukje nam, des te lekkerder ik het brood vond worden. (vooral na 1-2 dagen, dan zijn de smaken beter op elkaar in gewerkt) Ik hoop dat jij er ook aan kunt wennen! Oja, met notenpasta en cacao nibs erop is het ook heel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.