paleo snacks

Mijn favoriete Paleo snacks

Soms is het heel handig om een snack of kleine maaltijd bij je te hebben: wanneer je honger hebt, onderweg bent, of juist om aan je kinderen te geven.

Daarom geef ik jullie hier wat tips en deel ik mijn favoriete Paleo snacks, hopelijk levert dit wat inspiratie op! Zelf neem ik deze dingen het liefst mee tijdens een lange wandeling, of op vakantie. Maaltijden die in een vliegtuig of wegrestaurant worden geserveerd zijn voor mij in veel gevallen (helaas) geen optie, maar wanneer ik snacks als deze bij me heb vind ik dat ineens helemaal niet erg meer!

paleo snacks biltong

Met stip op 1 staat voor mij de Naked Ape Biltong. Het liefst in de smaken naturel of Cherry Coco. Dit zijn vacuüm verpakte zakjes met daarin gedroogd en gekruid rundvlees en wat gedroogd fruit en/of nootjes. Ik vind ze heerlijk en ze bevatten lekker veel proteïnen zodat ik er even vol van zit. Daarnaast nemen ze helemaal niet veel ruimte in beslag in je tas, handig!

Edit: helaas is deze bilton van de Naked Ape niet meer in Nederland te koop, je kunt wel biltong bestellen via PuurMieke.nl!

Als tweede vind ik kokoscupjes heel erg handig om mee te nemen. Het nadeel is dat deze smelten wanneer ze warmer worden dan 20 graden Celsius, dus deze zijn meer geschikt voor koude vliegtuigen en in het najaar, winter en voorjaar.

Als basisingrediënt gebruik ik een blok van 200g santen, het blok leg ik met verpakking en al (niet het kartonnen doosje natuurlijk..) in een steelpan met warm water en laat dit zacht worden. Daarna knip ik de verpakking open en schenk ik de santen zo in een schaaltje. Dan kun je er alle kanten mee op! Vanillepoeder toevoegen, cacao nibs, gedroogd fruit, nootjes, enz. Het mengsel verdeel je vervolgens over mini muffinvormpjes (wel met een papieren cupje erin) en daarna laat je de cupjes hard worden in de koelkast.

Ook groenten kun je heel goed meenemen als Paleo snack. Neem dan wel stevige groenten zoals wortel en bleekselderij en snijd hier frietjes van. Vervolgens schep je een paar flinke lepels van een noten- of zadenpasta naar keuze onderin een Mason Jar (of andere afsluitbare glazen pot), daar zet je de frietjes in, doe het deksel erop en je hebt een handige meeneem-snack.

paleo snacks gummiesLiever iets zoets? Maak dan eens gummies met gelatinepoeder! Vooral voor kinderen is dit heel leuk, en de gummies blijven ook buiten de koelkast lekker stevig. Je kunt zulke gummies bijvoorbeeld met je favoriete thee of een fruitpuree maken; het is ook nog eens makkelijk om te doen.

Andere Paleo snacks zijn natuurlijk hardgekookte eieren, avocado’s, fruit en nootjes. Deze kun je allemaal een tijdje buiten de koelkast bewaren. Ook kant-en-klaar zijn er enorm veel Paleo-proof snacks te verkrijgen, zoals bijvoorbeeld: bananenchips (gebakken in kokosolie!), rauwe kokoskoekjes, kokoschips, rauwe crackers en heerlijke pure chocoladerepen.

Heb je meer zin om iets lekkers te bakken wat je mee kunt nemen? Denk dan eens aan deze suikervrije koekjes, truffels of lekkere wafels!

Wat zijn jouw favoriete Paleo snacks?

Comments 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.