kokos bakbananenkoekjes

Kokos bakbananenkoekjes

kokos bakbananenkoekjes

Bakbananen zijn mijn laatste obsessie; heerlijk vind ik ze. Eerst maakte ik er een bakbanaanchips van, en later ook hartige koekjes. De koekjes gaven helaas nogal wat problemen bij het bakken; ze plakten als lijm aan de bodem van de pan vast. Ik heb van alles geprobeerd; meer olie, een hetere of juist minder hete pan, verschillende pannen, ik heb er zelfs mijn geduld bij verloren (het laagtepunt) en ook dat mocht niet baten.

Een paar dagen later had ik ineens een ingeving; ik zou gewoon een laagje om de koekjes heen maken en het dan nog eens proberen. Het resultaat: heerlijke kokos bakbananenkoekjes zónder aanbaksels. Deze ga ik vaker maken!

Het grote voordeel van deze koekjes met bakbanaan is dat je geen granen nodig hebt. Je gebruikt een beetje cassavemeel om het geheel te binden, maar verder zorgt de bakbanaan voor de stevigheid. In combinatie met een beetje kaneel, zout en kokosrasp is je koekje al klaar!

Het recept hieronder is genoeg voor 1 persoon, je kunt het dus makkelijk verdubbelen om een grotere portie te maken.

Kokos bakbananenkoekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • Bakbanaan - 1, gepureerd
  • Cassavemeel - 2 el
  • Kaneel - ½ tl
  • Zout - een snuf je
  • Kokosrasp - ½ cup (120 ml)
  • Kokosolie - 3 el
Bereiding
  1. Meng in een kom de gepureerde bakbanaan, cassavemeel, kaneel en zout goed door elkaar tot een dik en plakkerig beslag.
  2. Strooi de kokosrasp in een wat dieper bord en laat hier telkens een eetlepel van het beslag in vallen. Schep er wat kokosrasp overheen om een mooi laagje om je koekje heen te maken. Herhaal dit tot het beslag op is (6 - 7 koekjes). Leg de koekjes die af zijn aan de rand van het bord.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de koekjes op middellaag tot laag vuur in 2 - 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  4. Serveer meteen en eet smakelijk!
 

Comments 18

  1. ziet er lekker uit!
    lijkt mij alleen dat je meer rasp nodig hebt dan 1/2?
    want je zegt strooien in bord en dan nog over het koekje en dit 6/7 keer herhalen.
    of het is 1/2 cup per koekje?
    groetjes

    1. Post
      Author

      Een halve cup rasp is echt meer dan genoeg in totaal. Gisteravond heb ik ze nog een keer gemaakt en ik houd telkens rasp over. Er gaat tenslotte geen hele dikke laag omheen. Probeer het maar eens.

  2. Heb je deze koekjes toevallig ook al eens geprobeerd met amandelmeel of kokosmeel?
    Die heb ik nl. meestal standaard in huis. 😉

    1. Post
      Author

      Nee dat heb ik niet geprobeerd, maar het zal ongetwijfeld ook lukken! Je kunt er als je wilt ook sesamzaadjes omheen doen.

    1. Post
      Author
  3. Hee Marinka,
    Als je het hebt over een gepureerde bakbanaan, bedoel je dan eerst gekookt en dan pureren? Of gewoon rauw in de keukenmachine? Die van mij maalt ze wel fijn maar het blijven altijd van die kleine korreltjes… Of maakt dat niet uit voor dit recept? Klinkt wel heel goed!
    Groetjes Marijn

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.