Slowcooker Schapenbout met Courgettenoodles

Schapenbout met Courgettenoodles uit de Slowcooker

Slowcooker Schapenbout met Courgettenoodles

Mijn eerste recept met schapenvlees op de site! Maar dat heeft een goede reden: ik had voorheen geen flauw idee waar ik goed schapenvlees kon halen. En dus kocht ik het niet. Want ik had ook al rund en varken en natuurlijk vis en kip. Maar soms wil ik ook weleens iets anders, gewoon voor de afwisseling.

Heb je überhaupt weleens schapenvlees gegeten? Dat is echt heel lekker, een aanrader. Ik ben zelf dol op lamsvlees, maar schaap is nog net wat voller van smaak (al zijn lammetjes natuurlijk ook gewoon schapen..). Of misschien komt dat omdat dit schapenvlees afkomstig was van schapen die hun hele leven op de heide hebben gelopen en gegraasd? Het zal wel iets van beide zijn.

En zo kreeg ik dus een lekkere schapenbout in huis van de Woeste Grond. Ik kon eigenlijk niets beters bedenken dan deze lekker in de slowcooker te laten garen. Alsof het stuk vlees daar gewoon voor was gemaakt!

Sinds ik mijn slowcookerboek samen heb gesteld ben ik echt veel creatiever met de slowcooker geworden (dat werd hoog tijd). Ik durf er nu gewoon alles in te gooien! Meestal pakt dat heel goed uit en heb ik ook nog eens lekker veel restjes voor de dagen daarna. Het boek is er trouwens BIJNA, maar je kunt ‘m nu alvast bestellen. Dan krijg je nog een heleboel leuke extra’s van me ook 😀

Daar gaan we:

Schapenbout met Courgettenoodles uit de Slowcooker
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit gerecht incl. de groenten is voor 2 personen. Uiteraard kun je minstens 6 porties vlees van de schapenbout afhalen, ik raad je aan dit te bewaren voor een andere maaltijd. Het werkt perfect in een snelle wokschotel met wat groenten.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 Schapenbout (ca. 1 kg)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ¼ tl kurkuma
  • ¼ tl versgemalen peper
  • 150 ml bottenbouillon of water
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 courgettes
  • Zout naar smaak
Bereiding
  1. Schenk de bottenbouillon in de slowcooker.
  2. Wrijf de schapenbout in met paprikapoeder, komijnzaad, korianderzaad, oregano, kurkuma en peper.
  3. Leg de schapenbout in de slowcooker (met de bouillon), doe het deksel erop en laat de bout in 4 uur op de hoge stand of 8 uur op de lage stand gaar stoven.
  4. Haal de schapenbout uit de slowcooker en trek het vlees van het bot. Zet even apart.
  5. Verhit het vocht en vet wat nog op de bodem van de slowcooker ligt op middelhoog vuur (de meeste slowcooker-pannen kun je ook op het vuur zetten) en bak hierin de uien zachtjes aan.
  6. Snijd in de tussentijd de courgettes tot lange slierten met behulp van een spiraalsnijder.
  7. Voeg de courgettenoodles en een deel van het vlees toe aan de uien en bak het geheel in 1-2 minuten al omscheppend gaar.
  8. Serveer meteen, anders worden de courgettenoodles te zacht.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.