Appel Kaneel Paleo Wafels

Appel Kaneel Paleo Wafels

Appel Kaneel Paleo Wafels

Heb jij toevallig nog een wafelijzer staan? Dacht je dat je die met je nieuwe, Paleo levensstijl nooit meer zou kunnen gebruiken? Dan heb ik leuk nieuws voor je: het kan wel! Van deze paleo wafels kun je zorgeloos genieten, zonder buikpijn achteraf.

Het is nog heel eenvoudig ook. Met dit recept maak je 4 lekkere paleo wafels met appel en kaneel. Erg fijn als ontbijt of dessert, maar bijvoorbeeld ook om onderweg mee te nemen, na afloop van het sporten of als traktatie voor jezelf of voor je kind!

Ze zijn zo los heel erg lekker, maar het is natuurlijk een extra verwennerij met een dot kokosslagroom, vers fruit met ahornsiroop, een lik notenpasta of zelfs een beetje gesmolten chocolade. Wie kan dat weerstaan!

De paleo wafels zijn ook volledig suikervrij te maken. De honing in het recept kun je prima weglaten, de appel in het recept maakt het zoet genoeg.

Appel Kaneel Paleo Wafels
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 3 grote eieren
  • 1 el kokosolie, vloeibaar (+ extra om in te vetten)
  • 1 tl honing (optioneel)
  • 3 el kokosmeel
  • 2 el kokosrasp
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl baksoda
  • 1 middelgrote appel, geschild en geraspt
Bereiding
  1. Roer eieren, kokosolie en honing door elkaar in een kleine kom.
  2. Combineer kokosmeel, kokosrasp, kaneel en baksoda in een andere kom.
  3. Schenk de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
  4. Schep de geraspte appel door het beslag.
  5. Vet je wafelijzer in met kokosolie en verwarm deze op de middelste stand.
  6. Gebruik ongeveer 60ml beslag per wafel; schenk deze hoeveelheid op het wafelijzer en bak 3-4 minuten of tot er geen stoom meer uit het wafelijzer komt en de wafels goudbruin zijn.
  7. Herhaal met de rest van het beslag.
 

Comments 18

  1. Waarschijnlijk doe ik iets verkeerd of klopt het recept niet. Het beslag is zo droog, dat kan ik echt niet schenken! Hooguit in een bakvorm doen en in de oven zetten. Er kunnen ook geen 4 wafels van gebakken worden. Ik heb vocht toegevoegd, nu gaat het de goede kant op. ?

    1. Post
      Author

      Heeft -helaas- allemaal te maken met de grootte van de appel, en het merk kokosmeel.. Dat verschilt enorm in hoeveel vocht het op kan nemen. Dus vocht toevoegen is een supergoed idee wanneer het te dik is!

  2. Ik doe het eens zonder appel maar met koko melk en chia en amandelmeel plus vanilleextract ik ben benieuwd !

    1. Post
      Author
  3. Hmm ze zijn lekker! Super receptje, ik heb er een koffielepel stevia kristal in gedaan. Ik had er 9 kleine wafels uit.

  4. Ik heb alles gedaan wat er staat. Maar mijn wafelijzer ‘pakt’ het niet. Kan het zijn dat door een andere “rijzing” het niet lukt?

    1. Dat heeft misschien te maken met de grootte van de appel en het merk kokosmeel. Dat verschilt enorm in de hoeveelheid vocht die er kan worden opgenomen.

  5. Ik ga deze binnenkort proberen, maar dan wil ik zelfgemaakte appelmoes (zonder suiker en toevoegingen) gebruiken i.p.v een appel. Als dit dan een succes is heb ik ook nog perenmoes ( ook zelfgemaakt) staan en ga ik dat ook eens proberen.

  6. Ik ben gek op kokos, maar vind dat de kokos hier erg overheerst. Ik vervang de rasp door 1 el kokosmeel extra en 3/4 geprakte banaan. Het is vrij stevig beslag, maar dit maakt voor het bakken niets uit. Iedereen smult iedere x van de wafels!

  7. Net de wafels proberen te bakken. Helaas was het ook te droog dus had er extra vocht aan toegevoegd zoals hierboven beschreven (ik heb kokosmelk gebruikt). Maar ik weet niet hoor maar het smaakt voor mij alleen naar een omelet in een wafelijzer.

    Iemand hetzelfde probleem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.