Banaan-Chocolade ijsje lactosevrij glutenvrij suikervrij paleo

Banaan-Chocolade IJsjes

Banaan-Chocolade ijsje lactosevrij glutenvrij suikervrij paleo

De laatste paar weken van mijn zwangerschap zijn ingegaan. En dat is best een uitdaging met deze hitte! Nou ben ik sowieso een kacheltje sinds ik zwanger ben (herkenbaar voor de moeders onder ons?), maar deze hittegolf is wel een ander verhaal. Ik ben al weken bezig met het oefenen van puffen, haha.

Ik heb mijn bank nog net niet naast de vriezer gezet en de vriesla is dan ook mijn favoriete plek in huis. Niet om stiekem af en toe mijn hoofd in te steken ter verkoeling, maar ook om een van mijn zelfgemaakte ijsjes uit te halen. Deze banaan-chocolade ijsjes zijn favoriet, want ze zijn binnen no time gemaakt. Wel zo handig nu mijn energielevel als zwangere vrouw naar nul is gedaald.

Simpele kindertraktatie

Nu mijn bevalling eraan zit te komen, bekijk ik alles vanuit een moederlijke blik. Ons nieuwe huis is helemaal kindvriendelijk ingericht en alle spullen die ik nu aanschaf, zijn aangepast op onze toekomstige kleine. Zo ook met deze ijsjes: deze zijn namelijk perfect als kindertraktatie! Ik zie mijn jarige zoontje/dochtertje straks al met een bak vol ijslollies aankomen op het schoolplein 🙂

Het leuke van deze bananenijsjes is dat je ze kunt versieren met verschillende toppings. Dat ziet er mooi uit én zorgt ervoor dat er voor iedereen wat wils is. Wat dacht je van kokosrasp, gedroogde bloemen, geschaafde amandelen of gehakte hazelnoten?

Mise-en-place

In de laatste fase van het recept moet je een beetje snel te werk gaan. Zorg er dus voor dat je je mise-en-place op orde hebt en eerst alle toppings en de gesmolten chocolade klaar hebt staan vóórdat je de bevroren bananen uit de vriezer haalt. Anders heb je de kans dat je chocolade te snel stolt en het een ‘banaan-zonder chocolade en toppings ijsje’ wordt…

Banaan-Chocolade IJsjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 2 rijpe bananen
  • 4 ijslolly stokjes
  • 50g pure chocolade
  • 2 el kokosrasp
  • Andere toppings naar keuze, zoals gedroogde bloemen, gehakte noten en zaden, enzovoorts
Bereiding
  1. Pel de bananen en snijd ze door de helft.
  2. Steek iedere helft op een stokje en leg de ‘ijsjes’ minimaal 3 uur in de vriezer.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie en wentel de bananenijsjes hier doorheen, bestrooi meteen met kokosrasp of andere topping naar keuze, voordat de chocolade hard wordt.
  4. Bewaar de ijsjes in de vriezer.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.