Blueberry Fudge met Cacaoboter

Blueberry Fudge met Cacaoboter

Blueberry Fudge met Cacaoboter

Deze lekkere fudge met blauwe bessen is dé ultieme snack op een warme zomerdag. Echt waar! Het is geen ijs, geen chocola, maar wel iets er tussenin. Deze traktatie is weer eens helemaal anders, en toch zo ongelofelijk lekker. Dit is echt zo’n gerechtje waarmee je anderen altijd blij verrast.

De mooie, diep paarse kleur dankt deze fudge aan de blauwe bessen die erin zitten. Maar daarnaast is deze traktatie ook heerlijk romig dankzij cacaoboter en cashewpasta. Ikzelf had enige moeite met stoppen met eten toen ik dit eenmaal proefde 😉 De fudge kun je het beste in de vriezer bewaren; laat voor het serveren 10-15 minuutjes ontdooien en klaar ben je.

Variatietips:

Uiteraard zou je deze fudge ook kunnen maken met andere fruitsoorten, zolang je hetzelfde gewicht aanhoudt (150 gram) moet dat helemaal goed komen. Denk bijvoorbeeld aan kersen of frambozen, of zelfs pruimen.

Heb je geen cacaoboter? Dan kun je dit ook vervangen door extra kokosolie of santen. Maar ik moet erbij zeggen dat de cacaoboter wel echt een heerlijke smaak geeft, zeker de moeite waard om aan te schaffen.

Geniet ervan!

Blueberry Fudge met Cacaoboter
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
  • 150g blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 100g kokosolie
  • 50g cacaoboter
  • 35g witte cashewpasta
  • 3 el ahornsiroop
  • ½ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Combineer alle ingrediënten in een schaaltje en verwarm dit au bain-marie. Roer af en toe door tot de kokosolie en cacaoboter helemaal gesmolten zijn.
  2. Wanneer je diepvries blauwe bessen gebruikt warm je deze mee met de overige ingrediënten; dan zijn ze mooi op temperatuur voor je alles gaat pureren. Met verse blauwe bessen kun je dit ook doen, of voeg deze pas vlak voor het pureren toe.
  3. Pureer met behulp van een staafmixer of blender tot een glad geheel.
  4. Bekleed een vierkante schaal of bijvoorbeeld een cakevorm met bakpapier of folie en schenk het mengsel hierin.
  5. Laat 2 uurtjes opstijven in de vriezer voor je de fudge in stukken snijdt. Bewaar de fudge in de vriezer, maar laat het 10-15 minuutjes op kamertemperatuur komen voor je het serveert.

Op zoek naar meer super lekkere traktaties? In mijn boek Paleo Traktaties vind je meer dan 100 heerlijke recepten.

Blueberry Fudge met Cacaoboter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *