Chocolate Chip Pepermunt Taart

Chocolate Chip Pepermunt Taart

Chocolate Chip Pepermunt Taart

Wie jarig is trakteert. Daar kan ik wel over mee praten. Trakteren doe ik namelijk best wel heel graag. Al is het maar wat lekkers maken voor mijn man zodat hij daar van kan genieten als hij thuis komt, maar ik maak ook graag gebak voor visite. Heb ik taart in huis, dan kun je er wel op rekenen dat je een stuk krijgt wanneer je langs komt. Deze verjaardagstaart, die ik maakte ter gelegenheid van mijn 30e verjaardag (!) heb ik dan ook aan best veel mensen uitgedeeld.

Toen ik de taart maakte was ik nog lang niet jarig, maar dat mag de pret niet drukken. Ik voorzie je nu eenmaal graag van een nieuw recept terwijl ik eigenlijk op vakantie ben.

Pepermunt essentiële olie

Laatst kreeg ik bij bestelling van essentiële oliën een klein flesje pepermunt olie cadeau. Speciaal om in voeding te kunnen verwerken. Nou, ik kan je vertellen dat ik daar heel gretig gebruik van maak. Want wat is het leuk om voeding op een gezonde, pure (maar ook heel makkelijke) manier te voorzien van een extra smaakje. Voor een hele taart heb je zelfs maar 12 druppeltjes nodig. De smaak is dan niet te overheersend maar wel goed aanwezig.

Pepermunt essentiële olie kun je op meerdere plaatsen vinden natuurlijk. Ikzelf ben fan van de oliën van Young Living, omdat ze specifieke producten hebben die geschikt zijn voor voeding (dit is niet bij alle essentiële oliën het geval!). Mocht je trouwens ook bij Young Living willen bestellen, dan kun je lidnummer 10557702 invoeren wanneer je een account aanmaakt.

De taart…

Tsja, wat zal ik er verder over zeggen? Deze taart is gewoon geweldig lekker. Vind ik dan. En ik hoop natuurlijk dat jij ‘m ook gaat proberen te maken! De vertrouwde bodem van walnoten en dadels is lekker stevig en smeuïg tegelijk. Vervolgens kom je een heerlijke laag brownie-cheesecake tegen en dan die super frisse avocado-pepermunt topping met knapperige stukjes chocolade. Alleen die topping zou ik al gewoon uit een bakje kunnen eten en volledig tevreden zijn!

Ik maakte trouwens ook dit heerlijke Paleo Cookie Dough voor mijn verjaardag – gewoon om zo op te eten. Het recept vind je hier.

Chocolate Chip Pepermunt Taart

Ga jij ‘m ook maken?

Ik kan deze taart in ieder geval van harte aanbevelen wanneer je op zoek bent naar een originele glutenvrije en zuivelvrije traktatie!

Chocolate Chip Pepermunt Taart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
Bodem:
  • 150g Medjool dadels, zonder pit
  • 150g walnoten
Brownie cheesecake:
  • 200g bruine amandelen
  • 100g Medjool dadels, zonder pit
  • 150 ml kokosmelk
  • 75g cacao
  • 100g kokosolie, gesmolten
Pepermunt topping:
  • 3 rijpe avocado's
  • 150g cashewnoten
  • 60 ml honing
  • 100g kokosolie, gesmolten
  • 12 druppels pepermunt essentiële olie (geschikt voor voeding)
  • 60g pure chocolade, gehakt
Bereiding
  1. Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 20 cm met wat bakpapier. Je kunt ook een springvorm gebruiken die ietsje smaller of juist breder is, de taart wordt dan alleen wat hoger of juist iets lager dan op de foto.
  2. Combineer de ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor en maal tot een plakkerige maar korrelige massa. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
  3. Maal voor de brownie laag de amandelen en dadels fijn in de foodprocessor.
  4. Voeg kokosmelk en cacao toe en maal tot een gladde massa.
  5. Meng als laatste de gesmolten kokosolie door de vulling tot dit volledig op is genomen.
  6. Verdeel de brownie laag over de taartbodem en strijk glad met een spatel.
  7. Maak nu de pepermunt laag. Combineer het vruchtvlees van de avocado's met de cashewnoten en honing in de foodprocessor en maal tot een dikke, gladde massa.
  8. Voeg kokosolie en pepermunt olie toe en maal tot dit volledig op is genomen.
  9. Pulseer als laatste de gehakte chocolade door het mengsel en verdeel het vervolgens over de taart.
  10. Laat de taart ten minste 4 uur opstijven in de koelkast voor je deze serveert.

Zoek je meer heerlijke Paleo taarten en ander lekkers? Bekijk dan zeker mijn boek Paleo Traktaties.

Chocolate Chip Pepermunt Taart

Comments 5

  1. Hallo Marinka,
    Dit is weer zo’n verrassend recept, zoals de vele recepten van jou die ik dagelijks gebruik voor mijn maaltijden. Het zijn bijzondere combinaties en het resultaat is superlekker. Sinds ik Paleo eet, geniet ik enorm van koken en bakken en ik voel me energiek. Ik ga het abonnement op jouw magazine, dat ik cadeau heb gekregen, zeker verlengen. Fijne verjaardag!

  2. Ik kan bij Young Living nergens een aanduiding geschikt voor consumptie vinden, ook niet bij de enige pepermuntolie op hun site?

  3. Super lekker! Alleen de bodem valt uit elkaar. Wat kan ik doen om deze steviger te maken?

    En hoe kan ik hem het beste bewaren? Kan hij ook in de vriezer?(ik heb alleen de bodem + chocolade deel gemaakt, niet de pepermuntlaag)

    1. Als je Medjool dadels gebruikt en de ingrediënten voor de bodem maalt tot een plakkerige massa dan valt deze niet uit elkaar 🙂 (Delen van) deze taart kun je ook invriezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.