Blueberry Velvet Cheesecake

Blueberry Velvet Cheesecake – Glutenvrij, Lactosevrij, Paleo

Blueberry Velvet Cheesecake

Wanneer mijn ouders op visite komen maak ik altijd een lekkere Paleo taart voor ze. Ze moeten tenslotte helemaal vanuit Zeeland komen rijden, naar Tilburg. En we houden allemaal van taartjes 😉 Ik heb niet voor niets een compleet kookboek helemaal vól met Paleo taartrecepten samen met mijn moeder gemaakt!

Soms maak ik echt een recept wat ik al een tijdje wilde proberen, maar er zijn ook van die gevallen waarbij ik gewoon een heleboel lekkers bij elkaar gooi en hoop dat het lukt. Deze taart was zo’n laatste geval! Gelukkig had ik wél opgeschreven wat ik gedaan had (je weet maar nooit.. wanneer je gewend bent om recepten te maken dan doe je zoiets al automatisch). Want oh wat is deze taart lekker! Zó romig en zacht, echt perfect.

En die kleur!!

Uit de diepvries

De blauwe bessen had ik nog in de diepvries liggen – ik heb altijd wel een of meerdere zakken biologisch diepvriesfruit in mijn vriezer. Ik vind dat namelijk echt heel lekker als tussendoortje, maar wanneer ik een taart ga maken komt het ook erg goed van pas.

Een van de overgebleven stukken bewaarde ik dus om op de foto te zetten, want deze taart mag echt met recht op de website komen te staan. Ga jij ‘m ook proberen? De avocado’s proef je trouwens echt niet, maar ze geven wel een heel fijne structuur aan het geheel. En uiteraard kun je ook frambozen of bramen gebruiken in plaats van blauwe bessen. Of mango. Of banaan. Of zelfs peer!

Blueberry Velvet Cheesecake - Glutenvrij, Lactosevrij, Paleo
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
Bodem:
  • 200g paranoten
  • 200g Medjool dadels, zonder pit
Vulling:
  • 200g cashewnoten
  • 300g blauwe bessen
  • 2 rijpe avocado's
  • sap van 1 citroen
  • 60 ml ahornsiroop
  • ½ tl vanillepoeder
  • 100g kokosolie, gesmolten
Bereiding
  1. Bekleed de bodem van een springvorm (ca. 23cm in doorsnede) met bakpapier.
  2. Maal de paranoten en dadels fijn in een foodprocessor, tot zich een korrelige, plakkerige massa heeft gevormd. Verder deze massa over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
  3. Maal voor de vulling eerst de cashewnoten tot een fijn poeder in de foodprocessor of blender, voeg daarna blauwe bessen, avocado's, citroensap, ahornsiroop en vanille toe. Maal in 2-3 minuten tot een glad geheel.
  4. Schenk, terwijl het apparaat aan staat, de kokosolie bij het mengsel en blijf malen tot dit volledig in het mengsel op is genomen.
  5. Heb je blauwe bessen uit de diepvries gebruikt? Laat het mengsel dan even op kamertemperatuur komen vóór je de kokosolie toevoegt, anders krijg je klontjes kokosolie in je taart.
  6. Verdeel de vulling over de taartbodem en strijk glad. Laat in 4-6 uur volledig opstijven (of zet de taart een uurtje in de vriezer).

Meer lekkere Paleo taartrecepten? Die vind je in het boek Paleo Traktaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.