Cashew-Yoghurtijs met Chocolade

Cashew-Yoghurtijs met Chocolade

Cashew-Yoghurtijs met Chocolade

Ja, dat zie je goed. Dit is zo’n heerlijk romig ijsje met een lekker dikke laag chocolade eromheen. Cashew-Yoghurtijsjes. Lijkt wel een beetje op die lekkere ijsjes met de M…num? Ja! Maar dan lekkerder. En gezonder. En leuker, omdat je ze zelf hebt gemaakt.

Deze ijsjes maakte ik namelijk met kokosyoghurt als basis (van Abbot Kinney’s, mijn favoriet!) en samen met wat cashewpasta, vanille, een klein beetje honing en wat hele cashewnoten bleek dat een gouden combi. Vooral toen er ook nog zo’n dikke laag chocolade omheen ging! Een erg leuk project wat ik laatst op een koude zondag maakte. Naar mijn idee is het namelijk nooit te koud voor ijs 😉

Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats; deze ijsjes zijn NIET knoei-proof. De chocolade brokkelt eraf als je er een hap van neemt, zoals het hoort natuurlijk. Houd je hand er dus eventjes onder, want het zou zonde zijn als de chocolade op de grond valt (of op je stoffen bank, of vloerkleed, of op je nieuwe broek).

Cashew-Yoghurtijs met Chocolade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 5-6
Ingrediënten
  • 400 ml kokosyoghurt (Coco Start, Abbot KInney's)
  • 80g witte cashewpasta
  • 2 el honing
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 60g hele cashewnoten (ongebrand)
  • 150g pure chocolade
Bereiding
  1. Roer kokosyoghurt, cashewpasta, honing en vanille goed door elkaar in een kom.
  2. Schep de hele cashewnoten erdoor en verdeel het mengsel over 5 of 6 ijslolly vormpjes.
  3. Vries de ijsjes ten minste 5 uur in, maar liever nog een hele nacht.
  4. Smelt voor het serveren de pure chocolade au bain-marie. Haal een ijsje uit zijn vorm (even onder de warme kraan houden tot hij los komt) en schep er vervolgens chocolade overheen tot het ijsje helemaal bedekt is. Laat de chocolade 1-2 minuten drogen aan de lucht (of zet hem in een blok piepschuim als je dat hebt!), daarna kun je het ijsje neerleggen.
  5. Herhaal met de rest van de ijsjes.
  6. Serveer meteen of vries de ijsjes terug in tot je ze wilt gaan serveren.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.