Choco Bark

Choco Bark / Choco Schors

Choco Bark

Lekkere knapperige stukjes zaligheid. Kokosolie, chocola en eventueel wat nootjes…. Wat wenst een mens nog meer!

Over het algemeen laten namen van Engelse recepten zich wel vertalen naar het Nederlands maar ik heb geen idee hoe ik Choco Bark zou moeten vertalen zonder dat het volstrekt onzinnig klinkt; ‘chocolade bast’ is het nu eenmaal ook niet. Mocht er iemand een goede optie hebben dan verander ik de naam graag!

[UPDATE: Er is een naam bedacht! Choco Schors! Dat klinkt goed :-D]

Dat gezegd, dit is één van mijn absoluut favoriete snacks, de ingrediënten  zijn altijd in huis en het recept is binnen 5 minuutjes klaar (waarna je helaas nog 30 minuten moet wachten tot de vriezer zijn werk heeft gedaan :))

Let er wel op dat deze lekkernijen caloriebommetjes zijn. Ben je bezig om gewicht kwijt te raken dan zou ik hier niet te veel van snoepen! En eerlijk is eerlijk, al dit soort lekkere recepten vallen in de 20% van de 80/20 regel. De ingrediënten zijn stuk voor stuk Paleo, het eindresultaat natuurlijk niet.

Nog één tip, deze stukjes choco bark kunnen niet te warm kunnen worden, kokosolie heeft namelijk een smelttemperatuur van rond de 24-26°C. Bewaar deze lekkernijen dan ook altijd in de koelkast en kijk uit met het meenemen naar school of werk. Zet je tas niet naast de verwarming of in het zonnetje want dan hou je enkel een plasje ‘choco bark’ over.

Tip: wil je een nóg romigere choco bark? Vervang de 100g ahornsiroop dan voor 80 gram ahornsiroop in combinatie met 60 gram witte amandelpasta.

Genoeg gezegd! Hier is het recept;

Choco Schors
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 240 gram kokosolie
  • 100 gram ahornsiroop
  • 30 gram cacao
  • Vulling naar keuze; stukjes pure chocola, walnoten, studentenhaver, gojibessen, etc. etc. Geef je fantasie de vrije loop!
Bereiding
  1. Smelt de kokosolie en laat deze weer afkoelen totdat deze stroperig begint te worden.
  2. Meng hier de ahornsiroop en de cacao doorheen.
  3. Giet het mengsel op en bakplaat, strijk het vlak en strooi je vulling naar keuze hier overheen.
  4. Zet de bakplaat minstens 30 minuten in de vriezer totdat de Choco Bark hard genoeg is om in stukken te breken.
  5. Breek in stukken en bewaar in de koelkast (kan zeker een maand bewaard blijven).
 

Comments 2

  1. Hoi Marinka,

    In je artikel geef je aan dat je nog een passende naam zoekt voor je recept. Maar dan een nederlandse versie.
    Is choco schors iets?

    Groetjes ellen

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.