Chocoladepudding

Chocoladepudding

ChocoladepuddingDeze chocoladepudding is echt een van mijn favoriete desserts. Een prima alternatief voor de chocoladeliefhebber die onverhoopt geen chocoladereep in huis heeft, maar wel cacao, gelatine en kokosmelk. Heerlijk vol en romig van smaak, en extra lekker door de toegevoegde kaneel en vanille. Zonder lactose, gluten en geraffineerde suikers.

Lekker om gewoon zo te eten, maar ook de kersensaus uit dit recept combineert er geweldig bij!

Zoals je ziet heb ik met een lepel een hapje uit het achterste chocoladepuddinkje genomen, voor de foto. Dat soort exemplaren eet ik dan vrij snel na het maken van de foto op en daarna is het goed geweest: geproefd, van genoten, klaar. Maar niet bij deze chocoladepudding.

Als je ze maakt krijgen ze ogen en een stem. Ze kijken je aan, en ook al staan ze helemaal achterin de koelkast in een berghok, dan nog roepen ze je: ‘Eet mij!’ Net als bij Alice in Wonderland. 😉

Ik hoop dat mijn vriend snel thuis komt van zijn werk en dan na zijn maaltijd nog honger heeft, want ook mijn wilskracht heeft een grens. Durf je het nog aan om deze chocoladepudding te maken? Ze zijn gevaarlijk lekker!

Chocoladepudding
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Bij deze puddinkjes heb ik er voor gekozen ze in kleine siliconen muffinvormpjes te maken; dat werkte heel goed en zorgt voor 6 individuele porties. Je zou het mengsel echter ook in een grote puddingvorm kunnen maken, maar dan zal de pudding iets langer op moeten stijven in de koelkast. Tip: deze puddinkjes zijn heel lekker wanneer je ze serveert met de kersensaus uit dit recept.
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • Kokosmelk - 300 ml
  • Gelatinepoeder - 3 el
  • Cacao - 40g
  • Honing - 2 grote eetlepels
  • Kaneel - 1 el
  • Vanillepoeder - ½ tl
Bereiding
  1. Schenk de kokosmelk in een steelpan en los hierin al roerende met een garde het gelatinepoeder op.
  2. Breng het mengsel aan de kook en haal de pan daarna direct van het vuur.
  3. Roer de overige ingrediënten er met een garde doorheen.
  4. Verdeel de chocoladepudding over 6 kleine muffinvormpjes en zet deze op een bord in de koelkast om op te stijven. (ca. 1 uur)
 

Comments 8

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

      Dat kan inderdaad, dan heb je er zo veel nodig om 1 liter vocht te binden. (als het goed is staat dit op de verpakking aangegeven)

  1. Pingback: Love my Paleo Life – le Mode de Vie

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.