Paleo Cookie Dough Bowl

Paleo Cookie Dough Bowl

Paleo Cookie Dough Bowl

Hoeraa! Het is vandaag 17 juni 2017 en dat betekent dat ik officieel 30 jaar ben. Eindelijk volwassen. Of misschien nog steeds niet echt…

Hoewel ik mijn verjaardag (onder andere) aan het vieren ben tijdens mijn huwelijksreis in de VS, wilde ik de gelegenheid echt niet voorbij laten gaan om een heerlijk recept online te zetten. Je begrijpt, deze heb ik niet in de VS gemaakt enzo (nee, 2 weken voor mijn verjaardag maakte ik deze lekkernij al), maar het recept is daardoor niet minder feestelijk natuurlijk.

Ik maakte trouwens niet alleen dit heerlijke cookie dough voor mijn verjaardag, maar ook een geweldig lekkere Chocolate Chip Pepermunt taart! Het recept daarvoor vind je hier.

Cookie Dough

Cookie dough, dat heeft toch altijd iets speciaals hé? Als kind at ik dat zó graag wanneer ik koekjes ging bakken. Eigenlijk was dat nog lekkerder dan de koekjes zelf. Dus toen ik hoorde dat er een heuse ‘cookie dough bar’ was geopend in Nederland vond ik dat zo’n leuk idee, dat ik besloot ook gewoon zelf koekjesdeeg te maken. Alsof het helemaal hip is om het deeg te eten en niet te bakken.

Sterker nog, ik heb geen idee of dit deeg ook geschikt is om koekjes mee te bakken (Wie probeert dat voor me? Laat je me in de comments hieronder weten of het is gelukt?). Maar dat het deeg lekker is, dat weet ik wél!

Qua toppings kun je natuurlijk alle kanten op. Ik ging voor frisse abrikoos met pure chocolade. Liefst had ik er nog 10 andere toppings bij gedaan maar dat paste nu eenmaal niet in het bakje wat ik op de foto wilde zetten. Bramen, blauwe bessen, kokossnippers, paranoten, cacao nibs, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Paleo Cookie Dough Bowl

Het recept!

Zin om ook zo’n lekker bakje cookie dough te maken? Hieronder vind je het recept! Het is super makkelijk, je hebt er geen foodprocessor of mixer voor nodig. Gewoon een kom en een lepel zijn voldoende.

Vervolgens kun je het deeg natuurlijk lekker opeten, delen met partner, vrienden en/of kinderen, of nog eventjes in de koelkast of vriezer bewaren (blijft zeker een dag of 5 goed in de koelkast). En wat dacht je ervan om een groepje kids hun eigen cookie dough bowls te laten maken tijdens een kinderfeestje?? Zet de toppings maar vast op tafel, want oh wat zullen ze smullen.

Paleo Cookie Dough Bowl
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • 200g amandelmeel
  • 1 el kokosmeel
  • 20g kokosbloesemsuiker
  • 100g ghee (of kokosolie voor een volledig zuivelvrije variant)
  • 60 ml ahornsiroop
  • 50 ml kokos- of amandelmelk
  • ½ tl vanillepoeder
  • ¼ tl zout
  • Toppings naar keuze
Bereiding
  1. Roer alle ingrediënten door elkaar in een kom, en klaar is je cookie dough!
  2. Vervolgens kun je het deeg over een aantal bakjes verdelen en garneren met zo veel toppings als je wilt.

Meer heerlijke snacks, desserts en andere zoetigheden vind je in mijn boek Paleo Traktaties <– ken jij ‘m al?

Comments 4

  1. Ja! Als koekje ook lekker! Ik had trouwens geen melk, maar had 50/50 ghee en kokosolie gebruikt en dan is de dough ook heerlijk. Volgende keer maak ik m iets zoeter.

    Bedankt. Ik hoop dat jullie een heerlijke tijd hebben. Yosemite was mijn favoriet! <3

  2. Ik heb dit meteen uitgeprobeerd en het is heerlijk. Wel machtig, hoor! En voor mij al zoet genoeg. Ik heb nu eerst de helft van de hoeveelheid gemaakt (+ wat extra amandelmeel). Een deel van de cookie dough staat als taartbodem in de oven. Ben benieuwd… Een omgekeerde ananastaart wordt het.

  3. Ik heb hem gebruikt als “kwarktaart” bodem (de frambozenshufa shake die opgestijfd was in de koelkast erop gekieperd): Heerlijk! Heb wel heeeeeel veeeel minder zout gebruikt, had een klein beetje gemaakt om te proberen, en dat was echt veel en veel te zout.

    Heb ik wel vaker met de eetpaleo recepten; ik gebruik voor een theelepel altijd theelepel maatschepjes van 5 ml, maar ik vermoed eigenlijk dat jij een echte theelepel gebruikt… Had het bv ook met de kip Za’atar uit suikervrij bv; vond het zonde om weg te gooien, maar was echt niet te eten zo zout, terwijl het recept op zich een van mijn favorieten is.

  4. Pingback: Notes to Self #8 | Juni 2017 - Mesa Verde blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.