Frozen Yogurt met Bananenkaramel

Frozen Yogurt met Bananenkaramel – Lactosevrij, Paleo

Frozen Yogurt met Bananenkaramel

Een tijdje terug testte ik samen met Monique (het Meisje met de Voedselallergie) een heleboel Paleo-proof ijsjes! Zó leuk om te doen! Onze bevindingen kun je hier lezen. Een van de ijssoorten die er echt absoluut bovenuit sprong was de Coco Frost van Abbot Kinney’s.

Dit ijs is iets waar ik als ijsliefhebber héél blij van word. Het is super romig en smaakt naar… yoghurtijs! Niet zo gek, want dit ijs is ook daadwerkelijk gemaakt van kokosyoghurt. Er zit zelfs probiotica in, en het heeft ook dat lekker zurige smaakje. Precies zoals het hoort.

Van zomerse traktatie tot.. Kerst dessert!

Omdat Monique me ook nog eens een hele bak Coco Frost mee naar huis gaf, leek het me leuk om eens een receptje met dit ijs te maken. Tijdens het proeven had ik al zo veel ideeën gekregen over wat je hiermee zou kunnen doen. Het is natuurlijk super zomers, zo’n yoghurtijsje, maar het leek me ook erg lekker als dessert na het kerstdiner. Wanneer ik zelf urenlang in de keuken heb gestaan vind ik het namelijk ook weleens fijn om een makkelijk dessert op tafel te zetten. IJs kan tenslotte altijd!

Ik heb geen idee hoe ik op het idee van een bananenkaramel ben gekomen, maar één ding is zeker: bananenkaramel is heel erg lekker. Echt waar. En het is nog supersnel gemaakt ook, in een minuut of 5 à 10 ben je klaar.

Frozen Yogurt met Bananenkaramel - Lactosevrij, Paleo
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 bak Coco Frost van Abbot Kinney's (of ander Paleo-proof ijs naar keuze!)
  • 2 rijpe bananen
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el kokosolie
  • ½ tl vanillepoeder
  • ¼ tl zout
Bereiding
  1. Zet het ijs alvast uit de vriezer om wat zachter te worden.
  2. Pureer de bananen met kokosbloesemsuiker, kokosolie, vanille en zout tot een gladde massa.
  3. Schenk het mengsel in een steelpan en verhit op een middellaag vuur.
  4. Verhit de bananenpuree terwijl je af en toe roert, zo voorkom je dat het aanbrandt.
  5. Wanneer de puree wat donkerder van kleur is geworden en los begint te laten van de randen van de pan, is de bananenkaramel klaar.
  6. Laat de karamel eventjes afkoelen.
  7. Verdeel het ijs over 4 kommen en garneer met een flinke lepel bananenkaramel. Voeg eventueel nog wat schijfjes banaan toe voor je het serveert.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.