Mangopudding met chocolade gembersaus

Mangopudding met chocolade gembersaus

Mangopudding met chocolade gembersaus-1

Deze mangopudding is lekker luchtig en fris, welke je natuurlijk ook gewoon zo op kunt eten. Dat was ook eigenlijk mijn plan toen ik deze pudding maakte. Totdat ik bedacht dat chocolade er lekker bij zou zijn, want pudding mét saus is toch net wat feestelijker.

Uiteindelijk heb ik er deze volle chocolade-gembersaus bij gemaakt; super makkelijk want je hoeft eigenlijk alleen de ingrediënten door elkaar te roeren in een kommetje, maar o zo lekker!

Wist je trouwens dat het heel erg gezond is om regelmatig gelatine te eten? Het zorgt voor een soepele, strakke huid, voedt je gewrichten en levert je heel wat essentiële aminozuren. Gelatine kun je in de vorm van (zelfgemaakte) bouillon binnenkrijgen, maar het kan ook in de vorm van een dessert. Het liefst gebruik ik daarvoor gelatinepoeder, gemaakt van de botten van grasgevoerde runderen (en maak je geen zorgen, het smaakt natuurlijk helemaal niet naar vlees).

Het moeilijkste aan het maken van deze mangopudding is het wachten tot deze stevig is geworden in de koelkast. Tenminste, dat vond ik! Een uur of 4 in de koelkast zou voldoende moeten zijn, maar heb je wat minder tijd/geduld, dan is 1,5 uur in de vriezer ook een prima optie.

Mangopudding met chocolade gembersaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4-6
Ingrediënten
Mangopudding
  • Kokosmelk - 400 ml
  • Gelatinepoeder - 4 el
  • Vanillepoeder - ½ tl
  • Gemberwortel - 1 cm, geschild en geraspt
  • Mango - 2 grote, rijpe exemplaren, geschild en in blokjes gesneden
  • Sinaasappel - 1, alleen het rasp
Chocolade gembersaus
  • Kokosmelk - 120 ml
  • Gemberwortel - 2 cm, geschild en geraspt
  • Honing - 2 el
  • Cacao - 5 à 6 el
Bereiding
  1. Combineer kokosmelk, gelatinepoeder, vanille en gember in een pan. Roer met een garde tot de gelatine volledig op is gelost en breng het vervolgens aan de kook.
  2. Haal de pan, zodra het mengsel kookt, van het vuur en voeg de mango's toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
  3. Roer het sinaasappelrasp door het mengsel.
  4. Spoel een puddingvorm om met koud water en schenk het mengsel erin. Laat de pudding helemaal opstijven in de koelkast; ca. 4 uur. (of 1½ uur in de vriezer)
  5. Maak vlak voor het serveren de saus: roer kokosmelk, gember en honing door elkaar in een kom en voeg zoveel cacao toe tot de saus dikker wordt.
  6. Stort de pudding op een bord en schenk de saus er overheen.
 

Comments 20

  1. ik eet deels paleo (heb heel veel intoleranties enz waardoor ik al veel op andere dingen moet letten) en kan NIET tegen kokos (alleen tegen kokosbloesemsuiker wel)
    Kan ik de kokosmelk gewoon vervangen door gewone melk of amande/rijstmelk? denk het in dit geval wel he.
    Verder heb ik moeite met de geletine. kan ik dat vervangen door agar-agar en hoeveel dan???
    Het lijkt me nl een leuk recept om eens in de vakantie te maken! dank voor de lekkere recepten die je altijd geeft

    1. Post
      Author

      Hoi Marlies, de kokosmelk kun je zeker vervangen door een andere soort melk! Ook kun je prima agar agar gebruiken in plaats van gelatine. De totale hoeveelheid vloeistof is 1 liter; deze zul je moeten binden. Op de verpakking van agar agar staat als het goed is hoeveel je daar dan van nodig hebt.

  2. Ooooh, deze MOET ik ook maken! Ben dol op pudding en op mango’s :-p (En op chocolade natuurlijk).
    Als het niet mislukt dan verschijnt het op mijn blog en zal ik uiteraard linken/bron vermelden ♥

    1. Post
      Author
      1. Gelatine en mango (evenals kiwi) gaat niet goed samen. de enzymen uit de mango voorkomen dat de gelatine kan binden

        1. Post
          Author

          Volgens mij valt dat wel mee, zoals te zien op de foto is de pudding prima gelukt en heeft de mango geen invloed gehad op de binding van de gelatine.

    1. Post
      Author
        1. Post
          Author
    1. Post
      Author
  3. De gember voor in de pudding, doe ik die bij het mengsel wat aan de kook wordt gebracht of tegelijkertijd met de mango of de sinaasappel rasp?

    1. Post
      Author

      Oeps! Bedankt dat je het even meldt, ik was het er vergeten bij te zetten in het recept. Ik heb het inmiddels aangepast en de gember gaat bij het mengsel wat aan de kook wordt gebracht 😀

  4. Dag Marinka, fijn om deze site te ontdekken. Ben al enkele dingen aan het proberen geweest en smaakt best lekker. Nu bij deze pudding ( die ik waarschijnlijk met kerst ga maken ) weet ik niet welke grote van pudding vorm je gebruikt. Voor mij niet echt duidelijk op foto. Een doorsnede ….cm?

    1. De puddingvorm is 1 liter 🙂 Je komt dan uit op een diameter van 15 à 16 cm, afhankelijk van de hoogte van de vorm.

  5. Heerlijk! Heb m net gegeten, prima gelukt (had ‘m in een tulband vorm gemaakt… loslaten wilde niet echt, maar uiteindelijk gelukt 🙂 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.