Paleo appelbeignets glutenvrij

Paleo Appelbeignets

Paleo Appelbeignets glutenvrij

Lekker makkelijk, deze paleo appelbeignets hebben gewoon hetzelfde recept als voor paleo oliebollen! Alleen met een tikkie minder kokosmelk, zodat je een iets dikker beslag krijgt.

Ik had de appel in stukjes gesneden omdat ik er niet zeker van was dat het beslag goed zou blijven zitten om een appelring. Daar had ik me in ieder geval geen zorgen om hoeven maken. Snij de appel rustig in ringen, doop ze in het beslag en frituur ze in een koekenpan met ongeveer twee centimeter hete kokosolie.

Het resultaat: heerlijke paleo appelbeignets, helemaal glutenvrij en lactosevrij. Een ideale vervanger voor de traditionele appelbeignets met bloem en suiker. En minstens zo lekker wat mij betreft!

Het beslag is overigens al zoet van zichzelf door de kokosmelk, maar je kunt natuurlijk altijd een eetlepel honing door het beslag mengen voor een zoetere smaak. Of strooi er na afloop wat fijngemalen kokosbloesemsuiker over.

Perfect voor Oud & Nieuw of een andere feestelijke gelegenheid. Eet smakelijk!

Paleo Appelbeignets
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 80 gram kastanjemeel (of boekweit)
  • 50 ml kokosmelk
  • 30 ml water
  • 1 ei, gesplitst
  • Snuf zout
  • Appel
  • Citroensap
  • Kaneel
  • Een koekenpan met een laagje kokosolie om de appel beignets in te frituren.
Bereiding
  1. Schil de appel en snij deze in ringen van ongeveer een halve centimeter.
  2. Besprenkel de appel met citroensap en bestrooi met kaneel.
  3. Meng de kastanjemeel met de kokosmelk, het water, het eigeel en een snuf zout
  4. Klop het eiwit stijf.
  5. Vouw dit door het beslag.
  6. Verhit je kokosolie , een druppel beslag moet meteen gaan sissen zodra het in aanraking komt met de kokosolie.
  7. Doop de appelringen in het beslag en bak aan beide kanten goudbruin in de kokosolie.
  8. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
 

Comments 2

  1. Makkelijk te maken maar ik heb dubbele hoeveelheid gemaakt met ook nog extra rijstemelk want het beslag was bijna zo dik om een brood van te bakken ! Maar ze zijn heerlijk deze beignets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.