Paleo Cheesecake Truffels

Paleo Cheesecake Truffels

Paleo Cheesecake Truffels

Dit receptje is geïnspireerd door een recept van de Paleo Parents. Ik zie zeer regelmatig Paleo recepten voor truffels langskomen en vaak zijn ze op basis van dadels. Deze overheerlijke Paleo Cheesecake truffels hebben een romige ‘cheesecake’ vulling in een heerlijk knapperig laagje chocola.

Als vulling heb ik een hazelnootje toegevoegd om de bonbonnetjes extra bite te geven maar je kunt natuurlijk van alles als vulling gebruiken.

Zelf heb ik mijn blender langgeleden al aan de wilgen gehangen en gebruik ik voornamelijk mijn keukenmachine en staafmixer. Ik ben dol op mijn keukenmachine maar ik krijg er geen mooie cashewroom mee. Er blijven altijd vrij grove stukjes inzitten.

Tot mijn verbazing kun je echter ook mooie gladde cashewroom krijgen met de staafmixer. Geen stukje meer te vinden en een zijdeachtige structuur. Nu is het voor deze Paleo Cheesecake truffels niet zo erg wanneer er nog stukjes inzitten maar ik was wederom weer erg happy met mijn staafmixer.

De Paleo Cheesecake truffels zijn afgelopen zaterdag gekeurd door de deelnemers aan de Paleo Workshop en zijn unaniem goedgekeurd. En de restantjes verdwenen thuis als sneeuw voor de zon! 🙂

Wat is Paleo Cheesecake?

Voor sommige mensen blijkt de naam ‘Cheesecake’ verwarrend te zijn omdat de vulling gemaakt is van cashewnoten in plaats van roomkaas. Nu ben ik al zo gewend aan de term Paleo Cheesecake dat ik er nooit bij stil gestaan heb om dit even uit te leggen. Juist omdat er binnen de Paleo leefstijl geen zuivel wordt gegeten wordt er vaak gezocht naar alternatieven. Specifiek van cashewnoten kan een heerlijke romige substantie gemaakt worden die qua structuur kan lijken op roomkaas.

Wanneer we dus over een romige cashewvulling praten noemen we dit Paleo Cheesecake 😉

Paleo Cheesecake Truffels
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 250 gram cashewnoten
  • 4 el honing of ahornsiroop
  • 1 el citroensap
  • ⅛ tl zeezout
  • 150 gram pure chocola (minstens 70% puur)
  • Ongeveer 30-35 hazelnoten
  • Optioneel, grof zeezout om te garneren
Bereiding
  1. Laat de cashewnoten één nacht weken in water, zodat ze zachter worden.
  2. Spoel de cashewnoten ’s ochtends goed af en maal ze samen met de honing/ahronsiroop, citroensap en zeezout tot een mooie egale massa. Gebruik hiervoor de keukenmachine, blender of je staafmixer.
  3. Zet het mengsel tenminste 1 uur in de koelkast (of een half uur in de vriezer) om op te stijven.
  4. Draai van het mengsel balletjes (ik draaide ze iets groter als knikkers) en stop een hazelnoot in het midden.
  5. Zet de balletjes nogmaals een uur in de koelkast (of een half uur in de vriezer).
  6. Smelt de chocola au-bain marie (in een kop op een pannetje heet water).
  7. Dip elk balletje even in de chocola en leg ze op een stuk bakpapier.
  8. Besprenkel de balletjes eventueel met een klein beetje zeezout voor een extra bite.
  9. Laat ze wederom opstijven in de koelkast of vriezer, totdat de chocola hard geworden is.
  10. Je kunt ze bewaren in de koelkast of vriezer.
 

Comments 8

  1. Wat zou je dan, behalve noten, nog als vulling gebruiken? Ik hou niet zo van de combi zacht en dan iets hards erin. Kun je de vulling ook helemaal weglaten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.