Paleo Bloemkool broodjes

Paleo Bloemkool broodjes

Paleo Bloemkool broodjes

Nu hoor ik je denken… bloemkool broodjes? Ja hoor! En super lekker. Verwacht natuurlijk niet de smaak van brood maar deze broodjes zijn heerlijk bij een kom soep, als broodje voor de hamburger, als broodje om mee te soppen bij een stoofpot, of gewoon zomaar.

Bloemkool smaakt van zichzelf eigenlijk nergens naar dus deze bloemkool broodjes kunnen wel wat extra pit gebruiken. Pas de kruiden voor het broodje aan je maaltijd aan. Eet je tomatensoep, dan gebruik je b.v. oregano, rozemarijn of tijm. Eet je hamburgers, dan mag er best wat knoflook in. Zo kun je eindeloos variëren met de smaak.

Ik heb het zelf niet uitgeprobeerd maar volgens mij zou een beetje parmezaanse kaas door de bloemkool broodjes ook erg lekker smaken! Laat me weten welke kruidencombinatie jij het lekkerste vindt!

Paleo Bloemkool ‘broodjes’
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 500 gram bloemkool
  • 25 gram amandelmeel
  • 35 gram kokosmeel
  • 2 el arrowroot
  • 2 eieren
  • Peper en Zeezout
  • Optioneel 1 el kruiden, b.v. rozemarijn, tijm, dille, etc
  • Of ½ tl specerijen, zoals gemalen komijn, kerrie, knoflook
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snij de bloemkool in grove stukken en maal deze met de keukenmachine tot korreltjes zo groot als couscous korrels (dus iets kleiner dan rijstkorrels).
  3. Meng de bloemkoolrijst met de amandelmeel, kokosmeel, arrowroot, eieren, kruiden of specerijen naar keuze en breng op smaak met peper en zout.
  4. Je krijgt nu een beetje onsamenhangend en vrij nat ‘deeg’ welke je net tot balletjes kan vormen zonder dat het uit elkaar valt. Mocht dit niet lukken, voeg dan wat extra arrowroot toe.
  5. Maak balletje met een doorsnede van ongeveer 4-5 cm en leg deze op de bakplaat. Druk ze iets plat. Herhaal totdat het hele bloemkoolmengsel op is.
  6. Bak de ‘broodjes’ in ongeveer 20 min goudbruin. Ze zijn gaar wanneer je ze van het bakpapier kunt trekken en de onderkant van het broodje niet aan het bakpapier blijft plakken.
  7. Zowel koud als warm erg lekker!
 

Comments 10

    1. Post
      Author

      Technisch gezien is kaas natuurlijk absoluut niet Paleo, maar sommige mensen kunnen best tegen een beetje kaas zo af en toe. Voor beginners raad ik aan 30 dagen echt geen zuivel te eten, daarna kun je kijken hoe jouw lichaam erop reageert. 🙂

    1. Post
      Author
  1. Ik haalde 12 broodjes uit de hoeveelheid zoals aangegeven in recept.
    Die informatie miste ik bij het recept.
    Het zijn lekkere broodjes geworden, met rozemarijn, tijm en verse knoflook. Knoflookpoeder was misschien een betere keuze geweest, of het bij 1 à 2 teentjes knoflook te houden 😁

    1. Post
      Author
  2. Leuk recept, ga het zeker eens proberen! Waar kan ik Arrowroot het beste door vervangen, en in welke verhouding?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.