Paleo Chocolade Cupcakes

Paleo Chocolade Cupcakes

Paleo Chocolade Cupcakes

We hebben er allemaal wel eens onbedwingbare trek in; heerlijke smeuïge paleo chocolade cupcakes. Ik wel in ieder geval. Dankzij dit recept kunnen we daar weer van genieten zonder ziek van te worden! Buikpijn, huidklachten, vermoeidheid, dat is het mij niet waard. Maar met deze paleo chocolade cupcakes heb ik daar gelukkig geen last van.

Deze muffins hebben een volle chocoladesmaak en zijn ontzettend makkelijk om te maken. Vervang de roomboter voor kokosolie en de cakejes zijn niet alleen glutenvrij maar ook lactosevrij.

Paleo Chocolade Cupcakes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 60 - 100 ml ahornsiroop of honing (afstemmen op je smaak)
  • 100 gram gesmolten kokosolie of grasboter
  • 100 gram pure chocola (min 70% cacao)
  • 75 gram kokosmeel (Aman Prana)
  • ¼ tl bakzout (natriumbicarbonaat)
  • Snufje (zee)zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160°C
  2. Vet een muffintray in of zet papieren vormpjes klaar (gebruik er twee tegelijk voor stevigheid)
  3. Smelt de chocola au bain-marie
  4. Klop de eieren los met een handmixer (niet te lang kloppen!)
  5. Voeg de ahornsiroop/honing, de kokosolie/grasboter en de gesmolten chocola aan de eieren toe en meng dit door elkaar
  6. Zeef de kokosmeel en voeg hier de bakzout en het zout aan toe.
  7. Meng dit door het eimengsel. Even goed kloppen om alle klontjes eruit te kloppen.
  8. Verdeel het mengsel over de 12 vormpjes
  9. Bak voor ongeveer 25-30 minuten. Een sateprikker moet schoon uit het cakeje komen
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.