Paleo Fudge

Paleo Fudge

Paleo Fudge-2

Eigenlijk had ik mezelf voorgenomen op zondag helemaal niet te werken, 0% werk, 100% ontspanning. Maar -niet geheel onverwachts- dat is me toch echt niet gelukt! Voor ik het wist was ik mailtjes aan het beantwoorden, wat nieuwe producten toe aan het voegen in de EetPaleo Winkel en toen ik dan eindelijk even op de bank plofte pakte ik mijn telefoon er weer bij.

Niet zo’n goede gewoonte, maar ik vind het nu eenmaal leuk om op Instagram te kijken. Daar komen soms echt mooie foto’s voorbij en ik vind het eigenlijk ook stukken leuker dan facebook. Dankzij Instagram volgde ik mijn weg naar YouTube en een filmpje daarop leidde me weer naar de website van Donal Skehan. De jonge foodblogger die zijn eigen tv-show al heeft. Vorig jaar heb ik hem zelfs in het echt gezien bij Food Blogger Connect in Londen. Het was geen echte ontmoeting, maar eerder een situatie waarbij je in de rij staat voor wat slow cooked pork shoulder en iemand zich ineens voor je langs wringt waarna je ineens denkt ‘hee, dat is Donal Skehan!’. De cameraploeg die achter hem aan liep bevestigde mijn vermoedens, maar ik moet zeggen dat die pork shoulder van de Korean BBQ me toch echt beter bij is gebleven. (zooo lekker!)

Maargoed: Donal Skehan dus! Hij maakte fudge (hier terug te zien), samen met Susan Jane White en ik dacht niet alleen ‘goh wat een prachtige keuken’ en ‘misschien moet ik toch ook eens kookfilmpjes gaan maken’, maar ook: ‘wat een ontzettend lekker uitziende fudge!!’. En zo kwam het dat ik op mijn vrije zondag alsnog de keuken in dook om dit recept te maken, want ik was het uiteraard niet eens met alle ingrediënten en hoeveelheden uit het originele recept.

Dus hier is mijn versie van Paleo Fudge! (welke ook nog eens notenvrij is!)

Paleo Fudge (Notenvrij!)
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 16
Ingrediënten
  • 50g extra vierge kokosolie
  • 250g zonnebloempasta/pompoenpitpasta
  • 100 ml honing
  • 6 el cacao
  • 2 el cacao nibs
  • ¼ tl grof zeezout
Bereiding
  1. Smelt de kokosolie in een steelpan en roer de overige ingrediënten er doorheen tot een egale massa.
  2. Verdeel de massa over kleine muffinvormpjes, of schep het in een vierkante schaal welke je eerst met wat folie hebt bekleed.
  3. Laat de fudge een uurtje hard worden in de vriezer en snijd het vervolgens in blokjes.
  4. Bewaar de fudge tot vlak voor het serveren in de koelkast.
Paleo Fudge-3

Comments 32

    1. Post
      Author

      Hoi Sharon, die koop je gewoon in de natuurwinkel in een potje. Je kunt het zelf maken door pompoenpitten even te roosteren en ze daarna héél fijn te malen zodat het een vette, kleverige pasta wordt.

      1. Net voor een ander gerecht pompoen gebruikt en de pitten gewassen, gedroogd en geroosterd maar ik krijg geen pasta, ziet eruit als droge meel, moet ik er nog olie of zo aan toevoegen om de pasta te krijgen?

        1. Post
          Author

          Heb je de pitten ook nog gepeld? Die laag eromheen is niet zo smakelijk 🙂
          Je kunt een drupje olie toevoegen om het proces te versnellen, maar je hebt hier wel een echt goede blender/foodprocessor voor nodig. En geduld, want het gaat niet vanzelf.

  1. Is de zonnebloempasta/pompoenpitpasta vervangbaar door amandelpasta? Die Heb ik staan , in het kader van zuinigheid 🙂

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
      1. Het is de gemengde notenpasta geworden…en ik zou haast zeggen dat ik van je hou haha. Wat is dit hemels lekker!!

  2. Ik heb de fudge gisteren gemaakt; erg lekker. Door de kleur denk je dat het chocolade-achtig zal smaken, maar het smaakt meer naar de zonbebloempitpasta.

  3. Ziet er lekker uit.
    Ik heb alleen nog nergens in de natuurvoedingswinkels zoutvrije pompoen- en zonnepit pasta gevonden helaas. Ik vind zout met zoet niet lekker namelijk. En altijd noten eten wil ik ook niet. Afwisseling lijkt me het beste.
    Enig idee waar het te vinden is? Ik heb geen goede blender hiervoor.

    1. Post
      Author
  4. Jee! Wat is dat lekker!
    Met zonnebloempitpasta gemaakt en binnen 3 dagen op gegeten (foei!)
    Nu met de 2e batch bezig. verslavend
    dankjewel! 🙂

  5. Gemaakt en meegenomen in de koeltas op vakantie. Wat een heerlijke traktatie! Het moet wel echt gekoeld zijn, dan is het ’t lekkerst.

  6. Ik heb ook het originele recept bekeken. Wat is er eigenlijk niet goed of niet paleo aan? Behalve misschien de dadelsiroop? Ik kan het niet ontdekken.

    1. Post
      Author

      Er is helemaal niks mis met het origineel! Ik maak gewoon graag mijn eigen variant van gerechten en ben heel slecht in het volgen van een recept. (Daarom maak ik ze zelf) 😉

    1. Post
      Author

      Klopt! Die is er inderdaad niet meer… Opslaan als PDF kan wel (of uitprinten), en je kunt ‘m ook op een Pinterest bord zetten bijvoorbeeld. Als je het recept vanaf je telefoon of tablet bekijkt, dan kun je op de ‘print’ knop klikken en de pagina die dan verschijnt naar jezelf mailen. Op je telefoon en tablet zou daar een knopje voor moeten zijn.

  7. Wat een heerlijk recept. Oh, oh, dit kan nog wel eens een verslaving worden.. Gelukkig eten mijn collega’s met me mee. Maar ik ga wel een nieuwe ronde maken, heerlijk!

  8. Kan ik ook iets anders (kokosmeel/kastanjemeel/amandelmeel) gebruiken i.p.v. de cacaopoeder? Die is namelijk op… Heb het laatste beetje voor de hazelnoot-chocolade-bananentaart gebruikt. 🙂 Of wordt het dan niet lekker?

    1. Post
      Author
      1. Bedankt voor je reactie. Heb inmiddels cacao gekocht en ben meteen aan de slag gegaan. De 1e lading staat in de vriezer. Het mengsel is in ieder geval al heel lekker! Ter decoratie heb ik er een paar zonnebloempitjes bovenop gelegd. Ziet er erg leuk uit en zo weet ik later ook nog wat het ook alweer is! Hihi

  9. De chocolade fudge was echt heeeeeeeel erg lekker en machtig. Zelfs mijn heeft er na enig aarzelen (het is per slot van rekening gezond) toch twee opgegeten x

  10. Goedemiddag Marinka,
    in Suriname jan ik geen pompoen en zonnebloem pitten pasta kopen. Dus hoe maak ik de pasta zelf.

    Groetjes

  11. Mijn God, Marinka, wat zijn deze lekker 😋…
    Ik heb ze in kleine bonbon papiertjes gedaan, maar ik kan het niet bij ééntje laten. Echt een super recept. Dankjewel 😉

  12. Ze zijn kei lekker! 😜 Ik hen een mix van pompoenpittenpasta/zonnenpitpasta en notenpasta gebruikt yummie!

  13. Ze lijken me heerlijk. Met dit warme weer is de kokosolie al in de pot gesmolten. Moet die dan nog iets meer verwarmd worden in een steelpan om dit recept te maken?

    1. Post
      Author
  14. Dit was echt super lekker!!! Ik moet er niet te veel van eten, anders word ik misselijk. Ik had het gemaakt als dessert voor een etentje voor mijn familie. Ze hebben helemaal Paleo gegeten en er niets van gemerkt.

    De fudge vonden ze heel lekker en ik ook, heel erg bedankt voor al je lekkere recepten.

  15. Pingback: CHOCOLADEFUDGE VAN PITTEN- OF NOTENPASTA | Eet je lekker gezond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.