Paleo IJsbonbons

Paleo IJsbonbons

Paleo IJsbonbons

Een tijdje terug kwamen er twee kleine kinderen bij me eten, heel gezellig natuurlijk! Uiteraard wilde ik ze een Paleo maaltijd aanbieden, maar wel een die ze ook echt lekker zouden vinden. En ik wilde er een lekker toetje bij maken. Niet omdat kinderen altijd een toetje moeten krijgen maar gewoon omdat dat ook wel eens mag.

Het werden deze paleo ijsbonbons met chocolade, avocado en banaan.

Ik besloot het gewoon heel simpel te houden, en met succes. De handen en mondjes zaten volledig onder de chocolade maar alles werd met smaak verorberd! En het leuke is: met deze ijsbonbons krijg je meteen een portie fruit binnen zonder dat je het door hebt.

Het bevat bovendien geen extra suiker en het is helemaal glutenvrij en lactosevrij. Voor iedereen een fijn toetje dus.

Tip: vries het ijsmengsel in ijsvormpjes in, zo maak je heerlijke ijslollies die nog makkelijker te eten zijn.

Paleo IJsbonbons
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 2 rijpe bananen
  • 1 rijpe avocado
  • 100g pure chocolade (75% cacao of meer)
Bereiding
  1. Pureer de bananen met het vruchtvlees van de avocado.
  2. Vries het mengsel in leuke vormpjes in en laat het in ongeveer 2-3 uur volledig hard worden.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pannetje met heet water).
  4. Haal de ijsjes uit de vorm en wentel ze snel door de gesmolten chocolade: de chocolade stolt hierbij meteen.
  5. Serveer de ijsjes meteen, of leg ze op een stuk bakpapier in de vriezer.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.