Artisjok dip

Artisjok Dip

Artisjok dip

Soms heb ik echt zin in een lekker sausje, iets wat géén mayonaise is. Want ja, mayonaise is weliswaar heel erg lekker, het hoeft nu ook weer niet overal bij gegeten te worden. Daarom dus eens wat anders! Zelfs mijn vriend (groot fan van mayonaise) vond deze artisjok dip erg lekker en was hierdoor blij verrast.

Artisjokharten vind je trouwens in blik in de supermarkt, maar je kunt ze ook vers kopen en vervolgens zelf roosteren en verwerken. Maar ik moet eerlijk zeggen: daarvoor ben ik te lui in de keuken. 😉

Wist je trouwens dat artisjokken ontzettend gezond zijn? Ze schijnen een reinigende werking te hebben voor de lever en gal en bevatten daarnaast een heleboel vezels die gunstig zijn bij het in stand houden van een gezonde darmflora. Een goede reden om vaker een artisjok recept te maken, zoals deze dip.

Ik gebruikte voor deze dip tahin (ook wel sesampasta genoemd), maar je kunt ook een andere noten- of zadenpasta gebruiken. Kies er wel eentje die een beetje vloeibaar is, anders wordt de dip erg droog. Voeg indien nodig eventueel een scheutje water of olijfolie toe totdat je de gewenste structuur krijg.

De artisjok dip is heerlijk bij een stukje vlees, vis, een gekookt eitje, een lekkere salade of een cracker (bijvoorbeeld deze zelfgemaakte amandelmeel crackers). Bewaar in een afgesloten potje in de koelkast.

Artisjok Dip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 240g artisjokharten (1 blik)
  • 2 el tahin
  • 2 el citroensap
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • ½ tl zout
  • ½ tl komijnzaad (optioneel)
Bereiding
  1. Combineer alle ingrediënten in de kom van een blender of foodprocessor (of gebruik een staafmixer!) en pureer tot een gladde dip.
  2. Serveer bij een gerecht naar keuze: bijvoorbeeld bij een gekookt eitje, een verse hamburger, een stuk zalm.. Noem maar op!
 

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.