Paleo Noten Rozijnen Brood

Paleo Noten Rozijnen Brood

Paleo Noten Rozijnen Brood

Zin in een broodje, maar dan wel natuurlijk gezoet? De enige zoetstof die in dit Paleo Noten Rozijnen Brood wordt gebruik is banaan: makkelijker kan haast niet. En dan die geur wanneer je het brood uit de oven haalt… Zó lekker!

Maar let op: zo’n broodje is natuurlijk niet voor elke dag. En als je het toch graag mee naar je werk wilt nemen, zorg dan voor veel groenten erbij of gezond beleg. Lees dit artikel maar eens voor een aantal tips.

Voor dit paleo notenbrood heb je maar een paar ingrediënten nodig. Het kokosmeel kun je niet vervangen voor ander meel, daarmee zal het beslag te vloeibaar blijven. En ga verder natuurlijk gerust je gang met andere vullingen! Denk bijvoorbeeld aan stukjes gedroogd fruit, andere noten of zelfs fijngehake chocola.

Geniet ervan!

Paleo Noten Rozijnen Brood
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram kokosmeel
  • 120 gram gesmolten kokosolie (of roomboter)
  • 6 eieren
  • 2 tl kaneel
  • 2 gram bakzout (ongeveer ½ theelepel)
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snuf zout
  • Vulling; 100 gram walnoten en 100 gram rozijnen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Vet een brood- of cakevorm in.
  3. Prak de bananen tot moes.
  4. Voeg hier de eieren, kokosolie en citroensap aan toe en mix het geheel goed door elkaar.
  5. Voeg de kokosmeel, kaneel, bakzout en zout toe en meng dit nog een keer goed door.
  6. Giet in de bakvorm en bak in ongeveer 45-50 minuten gaar.
  7. Laat afkoelen op een rooster voor je het brood aansnijdt.
 

Comments 17

  1. Kan je ook minder vetstof gebruiken en/of het vervangen? ik vind het erg veel voor een brood, per plakje zeg maar of valt dat mee?

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  2. Pingback: 29 Paleo ontbijt ideetjes: voor elk wat wils! - Paleo.be

  3. Wat voor beleg zou hierop lekker zijn? Kun je wat voorbeelden geven?
    Ik zou juist denken dat dit zonder beleg lekker genoeg is.

    1. Post
      Author

      Dat klopt, het is een traktatie geen ‘gewone’ boterham 🙂 Je kunt er echter wel wat (suikervrije) jam op smeren, of plakjes peer, of noem het maar op!

  4. Vanmorgen de keuken ingegaan er van de helft van het recept 6 muffins gebakken. In 30 minuten gebakken . Errug lekker zeg en van mij hoeft er niks op. Vanmorgen een smoothie met genoeg groente en fruit gegeten dus dat zit wel snor.

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
      1. Hoi Marinka,
        Omdat ik nog maar 50 gram kokosmeel in huis had, heb ik de andere 50 gram vervangen door 100 gram tapiocameel (op eigen risico ;)). Het brood smaakt heerlijk! De structuur is echter meer cake, dan brood, komt dit door het tapiocameel? Binnenkort probeer ik even het originele recept om het verschil te proeven. Bedankt voor alle lekkere recepten!

  5. Ik lust echt geen banaan in brood of koekjes…
    Als ik dit wil vervangen door appel, hoeveel zou ik dan gebruiken?
    En is geraspte appel ook ok, zoals in de fruitpap van de kinderen? Of maak ik eerst appelmoes? Is daar een groot verschil in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.