De Perfecte Paleo Wrap

De Perfecte Paleo Wrap

De Perfecte Paleo Wrap

Van de week kwam er een recept voor ei-wraps langs en ik ben al een tijdje opzoek naar een makkelijk en vooral snel recept voor een hartige paleo wrap.

Vandaag tussen het maken van twee nieuwe recepten door bedacht ik me dat het ook hoog tijd was voor de lunch! Er lag nog wat ‘gehaktprut’ in de koelkast en ik bedacht daar nu wel een perfecte paleo wrap bij zou passen. Enkel een ‘ei-wrap’ trok me niet zo aan en ik heb ter plekke dit recept bedacht.

Het is een beetje een combi van meerdere recepten voor wraps die ik al een keer uitgeprobeerd had en vervolgens ook weer afgekeurd. Maar deze is echt perfect!! Goed van smaak en dankzij de arrowroot is hij stevig genoeg om met een vulling op te kunnen rollen! Dit recept mag blijven!

Wat te doen met de overgebleven eierdooiers? Daar maak je natuurlijk mayonaise mee!

De Perfecte Paleo Wrap
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 4 eiwitten
  • 20 gram kokosmeel
  • 10 gram arrowroot
  • Ongeveer 5 eetlepels water
  • Zout, specerijen en kruiden naar smaak
Bereiding
  1. Klop de eiwitten luchtig (maar niet stijf!)
  2. Meng de kokosmeel en arrowroot door de eiwitten
  3. Voeg nu voldoende water toe zodat het een dun crêpe beslag wordt. De hoeveelheid water hangt een beetje af van je kokosmeel.
  4. Breng op smaak met zout, specerijen en kruiden.
  5. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en giet ongeveer een sauslepel beslag in de pan. Probeer de wraps zo dun mogelijk te bakken dan zijn ze het lekkerst!
  6. Bak de wraps in 1-2 minuten per kant goudbruin
 

Comments 4

  1. Pingback: Allerlei gerechtjes - Droomroedel

  2. Ik heb vandaag deze wraps gemaakt. Het lukte mij niet om ze superdun te krijgen. Ik haalde 3 wraps uit het beslag. Ze kwamen mooi heel uit de pan maar braken alsnog aan alle kanten toen ik ze op wilde rollen, jammer. Volgende keer beter. In ieder geval bedankt voor het recept. Oefening baart kunst.
    vrgr Maya

    1. Post
      Author

      Wat jammer! Het is inderdaad wel een beetje een kwestie van oefenen met deze wraps, dus waarschijnlijk gaat het de volgende keer al beter. Ik hoop dat ze in ieder geval wel lekker waren 🙂

  3. Ik vond ze erg ei-ig. 😉
    Ik maak nu wraps met 1 ei, kokosmelk, kokosmeel en tapiocameel en snufje zout. Overigens allebei heel rustig bakken, weinig kokosolie, veel geduld dus, anders breken ze idd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.