Paleo Spoom

Spoom met citroen en munt

Paleo Spoom

Een prachtig gerecht voor de feestdagen! De spoom wordt meestal geserveerd als een soort tussengerecht; om je smaakpapillen wat op te frissen. Van oorsprong bestaat het uit een bol sorbetijs in een glas champagne. Niet echt Paleo dus. Daarom vond ik het tijd om daar ook een heel feestelijke alcoholvrije Paleo variant van te maken, en dat is zeker gelukt! Kijk maar eens naar de mooie schuimlaag op de foto.

Eigenlijk ken ik de spoom alleen uit Maleisië… Daar was ik ooit op vakantie met mijn ouders: bij de McDonald’s (ja, toen aten we nog niet zo bewust..) hadden ze een nieuw dessert en dat wilde ik natuurlijk uit proberen. Het kwam neer op softijs van de tap, in een beker met 7Up of Sprite. Heerlijk vond ik het!

Maar ik weet 100% zeker dat deze Paleo spoom stukken gezonder is en nog lekkerder ook! Misschien zet ik deze zelf dit jaar ook eens op tafel tijdens het kerstdiner.

Spoom met citroen en munt
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 2 citroenen
  • 1 banaan
  • 2 el honing
  • 2 el verse munt
  • 1 liter water met koolzuur (spa rood)
Bereiding
  1. Schil de citroenen en snijd in partjes. Verwijder alle pitjes die je kunt vinden.
  2. Snijd de partjes in kleine stukjes en doe ze in een diepvriesbakje/-zakje.
  3. Snijd de banaan in plakjes en voeg bij de stukjes citroen.
  4. Laat het fruit ten minste 3 uur hard worden in de vriezer.
  5. Doe het bevroren fruit in een blender of foodprocessor en voeg honing en munt toe.
  6. Maal tot een romig sorbetijs.
  7. Zet 4 mooie glazen klaar en schenk driekwart vol met spa rood.
  8. Laat telkens een bol van het sorbetijs voorzichtig in een glas met spa rood vallen. Serveer meteen!
 

Comments 4

  1. Klinkt goed! Kun je de partjes ook een paar dagen van te voren maken?
    Dat is altijd handig, zeker rond de feestdagen!

    1. Post
      Author
  2. Pingback: 25 AIP Valentijnsdag Recepten Roundup | PA-PA-PALEO!

  3. Pingback: 25 Recettes AIP pour St. Valentin | PA-PA-PALEO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.