Zomerfruitpudding

Zomerfruitpudding

Zomerfruitpudding

Sinds ik gelatinepoeder van 100% grasgevoerde runderen heb kunnen vinden, maak ik regelmatig pudding! Natuurlijk wel suikervrij, glutenvrij, zuivelvrij; helemaal Paleo.
Naast ijs, vind ik pudding echt een van de lekkerste toetjes. Want ja, zo af en toe heb ik zeker zin in een toetje, niet altijd, niet op vaste dagen, maar als ik er zin in heb dan zorg ik ook wel dat ik er écht van geniet. Deze pudding was eigenlijk gewoon een experimentje; ik had het op mijn lijstje gezet met recepten die ik nog wilde maken (geloof me, die lijst is LANG!), zonder echt te weten wat ik er allemaal in zou gaan doen. Op de markt vond ik kersen, blauwe bessen en pruimen, en zo was de keuze heel gemakkelijk gemaakt! De pruimen gebruikte ik voor een heerlijk frisse saus die uitstekend bij de pudding past. Het is natuurlijk niet per se nodig om deze saus er bij te maken, maar ik vond het wel iets toevoegen.

Gelatine bevat overigens ook het aminozuur glutamine, daardoor is het erg goed voor de opbouw van de darmwand. Niet dat ik zonder die informatie geen pudding had gegeten, maar het is toch leuk om te weten dat het wel echt gezond is.

Zomerfruitpudding
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Deze pudding is hét ideale toetje of tussendoortje op zonnige dagen. Natuurlijk suikervrij, glutenvrij en zuivelvrij, en vooral heel erg lekker. De pruimensaus is niet per se noodzakelijk, maar voegt zeker iets toe!
Auteur:
Personen: 4-6
Ingrediënten
Pudding
  • 500 ml kokosmelk
  • 4 el gelatinepoeder
  • ½ tl vanille
  • 250g kersen, zonder pit
  • 125g blauwe bessen
  • sap van ½ citroen
Pruimensaus
  • 2 pruimen
  • 1 el verse munt
Bereiding
Pudding
  1. Roer kokosmelk, gelatine en vanille door elkaar in een steelpan en breng dit vervolgens aan de kook. Roer af en toe.
  2. Neem de pan van het vuur en voeg kersen, blauwe bessen en citroensap toe. Pureer het geheel met een staafmixer. (of schenk alles in de blender)
  3. Spoel een puddingvorm met een inhoud van 1 liter om met koud water en schenk er vervolgens het puddingmengsel in.
  4. Laat de pudding eerst iets afkoelen voordat je deze in de koelkast zet om verder op te stijven.
  5. De pudding is na 3 à 4 uur in de koelkast klaar om te serveren.
Pruimensaus
  1. Combineer pruimen en munt in een foodprocessor of blender en pureer tot een gladde saus.
  2. Schenk de saus vlak voor het serveren over de pudding.
 

Comments 8

  1. Met kokosmelk bedoel je dan die uit blik met de dikke room er in
    of mag het ook zelfgemaakte kokosmelk zijn?

    1. Post
      Author
  2. Is er misschien ook een alternatief voor de kokosmelk, ik vind kokosmelk niet altijd even lekker en heb er soms wat last van.

    1. Post
      Author
  3. Hallo,

    Welk gelatinepoeder gebruik je dan in deze pudding, ik ben benieuwd want gewone gelatinepoeder wil ik niet gebruiken!

    Groetjes,
    Baukje

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.